Πολιτικά, Πολιτισμός, Απόψεις, Εκπαίδευση

Προξενείο Αργυροκάστρου: Πρόγραμμα Επετειακών Εκδηλώσεων Εθνικής Εορτής 28ης Οκτωβρίου


Προξενείο Αργυροκάστρου: Πρόγραμμα Επετειακών Εκδηλώσεων Εθνικής Εορτής 28ης Οκτωβρίου

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

Στρατιωτικό Κοιμητήριο Κλεισούρας

10:00 - 10:45 Επιμνημόσυνη δέηση (Νέα Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου, Κλεισούρα Πρεμετής)

Οι χρήστες με την άδεια διαχείριση σχολίων θα μπορούν να παρακάμψουν αυτή τη ρύθμιση.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ»


 ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧυΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ»
26 Σεπτεμβρίου.2015 πριν το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «BUTRINTI» των Αγίων Σαράντα οργανώθηκε από το Κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ-ΜΕΓΑ, ημερίδα με τη συμμετοχή εκπαιδυτικών Δημοτικών, 9-τάξιων και μεσαίων σχολείων της ΕΕΜ στις περιοχές Αγίων Σαράντα , Δελβίνου και Αργυροκάστρου, στην οποία συζητήθηκε εκταινώς το θέμα « Ελληνική παιδεία-προβληματισμοί και προτάσεις για τη νομική κατοχύρωση και αναβάθμισή της».

Η εξουσία Ράμα - Κοκδήμα ένα κακό αντίγραφο του Χότζα


Η εξουσία Ράμα - Κοκδήμα ένα κακό αντίγραφο του Χότζα

Άρθρο του Λεωνίδα Παππά , Γενικού Προέδρου της «ΔΕΕΕΜ Ομόνοιας», που δημοσιεύτηκε στην Αλβανική εφημερίδα "Panorama"

Διαβάζοντας το άρθρο του «πρωθυπουργού» της Περιφέρειας Αυλώνας  όπως αποκαλούν άλλοι με ειρωνεία και άλλοι με καμάρι τον κ. Κοκδήμα, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πόσοι βαρβαρότητα μπορεί να ανεχθεί ακόμα αυτός ο τόπος!;    Οι χρήστες με την άδεια διαχείριση σχολίων θα μπορούν να παρακάμψουν αυτή τη ρύθμιση.

Βουθρωτό: ένα στολίδι Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Βόρειο Ήπειρο


Βουθρωτό: ένα στολίδι Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Βόρειο Ήπειρο

Στον δρόμο του προς την αρχαία Ιταλία, ο Αινείας σταμάτησε σε μια περιοχή στην ακτή που βρισκόταν απέναντι από την Κέρκυρα. Εκεί -σύμφωνα με τον Βιργίλιο- είδε να απλώνεται μπροστά στα μάτια του «Μια μικρή Τροία»: μία πόλη όπου ο Βασιλιάς και η αυλή του τον υποδέχθηκαν μέσα σε ευρύχωρους πύργους. Το όνομα της πόλης ήταν Βουθρωτό και είχε ιδρυθεί από τον Ελενο, τον γιο του Βασιλιά Πρίαμου, ύστερα από την πτώση της Τροίας, στον 8ο αιώνα προ Χριστού.Σύμφωνα με την κλασική μυθολογία ο Έλενος, γιός του Πριάμου, φτάνοντας στην περιοχή θυσίασε έναν ταύρο, ο οποίος πληγωμένος κολύμπησε και πέθανε φτάνοντας στη στεριά. Το γεγονός ερμηνεύτηκε ως καλός οιονός, και ο τόπος ονομάστηκε Βουθρωτός — τραυματισμένος ταύρος Οι χρήστες με την άδεια διαχείριση σχολίων θα μπορούν να παρακάμψουν αυτή τη ρύθμιση.

Σκορποχώρι το ΚΕΑΔ - Δεν παραιτείται απ΄την κυβέρνηση Ράμα η Υφυπουργός της ΕΕΜ OLJANA IFTI!


Σκορποχώρι το  ΚΕΑΔ - Δεν παραιτείται απ΄την κυβέρνηση Ράμα η Υφυπουργός της ΕΕΜ OLJANA IFTI!

Παρά τη δήλωση του κ. Ντούλε ότι αποχωρεί από την ανθελληνική κυβέρνηση του κ. Ράμα, κανένας από τους συνεργάτες του δε λέει να ξεκολλήσει από την καρέκλα του. Μετά την "αναρχική" παραίτηση του Α. Πούλη και την αποχώρηση (λόγο ασυμβίβαστου) του Γ. Μπάμπη, η μόνη που απέμεινε από το ΚΕΑΔ στην αλβανική κυβέρνηση  είναι η υφυπουργός Περιβάλλοντος. Η Ολιάνα Ίφτι  που θεωρείται κοντινός άνθρωπος του προέδρου του ΚΕΑΔ αναμένονταν να παραιτηθεί αμέσως μετά την παραίτηση Ντούλε. Η υφυπουργίνα μας όμως  παραμένει κανονικά στη θέση της χωρίς να γνωρίζουμε αν αυτό γίνεται με τη συγκατάθεση του Ντούλε ή όχι. Οι χρήστες με την άδεια διαχείριση σχολίων θα μπορούν να παρακάμψουν αυτή τη ρύθμιση.

Πως τα πήγαν οι Βορειοηπειρώτες υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές;


Πως τα πήγαν οι Βορειοηπειρώτες υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές;

Σας παραθέτουμε τους σταυρούς που έλαβαν οι υποψήφιοι Βορειοηπειρώτες κατά τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Δήμας Πύρρος - ΠΑΣΟΚ Β' Αθηνών, 11.007 σταυρούς, 4ος ανάμεσα σε 43 υποψηφίους εκ των οποίων ο πρώτος συγκέντρωσε 21.684 σταυρούς. Το κόμμα του κέρδισε 2 έδρες στην εκλογική περιφέρεια της Β' Αθηνών.

Βασιλείου Αθανάσιος - Το Ποτάμι Υπόλοιπο Αττικής, 1.239 σταυρούς, 14ος ανάμεσα σε 19 υποψήφιους με τον πρώτο να συγκεντρώνει 3.973 σταυρούς. Το κόμμα του κέρδισε 1 έδρα στην εκλογική περιφέρεια του Υπολοίπου Αττικής Οι χρήστες με την άδεια διαχείριση σχολίων θα μπορούν να παρακάμψουν αυτή τη ρύθμιση.

Συνάντηση του Σ. Θεοδωράκη με την πολιτική ηγεσία της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία


Συνάντηση του Σ. Θεοδωράκη με την πολιτική ηγεσία της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία είχε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποδέχθηκε το πρωί τον νέο Πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λεωνίδα Παππά, ενώ αργότερα συνάντησε τον Πρόεδρο του ΜΕΓΚΑ Χρήστο Κίτσιο.

Οι αρχηγοί των μειονοτικών κομμάτων μίλησαν στον Σταύρο Θεοδωράκη για την ανάγκη να στηρίξει η Ελλάδα την μειονότητα με σχέδιο και στρατηγική αλλά και να υπάρξει συνεργασία των μειονοτικών οργανώσεων για να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως η εκπροσώπηση, η εκπαίδευση και το ιδιοκτησιακό. Οι χρήστες με την άδεια διαχείριση σχολίων θα μπορούν να παρακάμψουν αυτή τη ρύθμιση.