Πολιτισμός

Προξενείο Αργυροκάστρου: Πρόγραμμα Επετειακών Εκδηλώσεων Εθνικής Εορτής 28ης Οκτωβρίου


Προξενείο Αργυροκάστρου: Πρόγραμμα Επετειακών Εκδηλώσεων Εθνικής Εορτής 28ης Οκτωβρίου

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

Στρατιωτικό Κοιμητήριο Κλεισούρας

10:00 - 10:45 Επιμνημόσυνη δέηση (Νέα Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου, Κλεισούρα Πρεμετής)

Οι χρήστες με την άδεια διαχείριση σχολίων θα μπορούν να παρακάμψουν αυτή τη ρύθμιση.

Βουθρωτό: ένα στολίδι Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Βόρειο Ήπειρο


Βουθρωτό: ένα στολίδι Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Βόρειο Ήπειρο

Στον δρόμο του προς την αρχαία Ιταλία, ο Αινείας σταμάτησε σε μια περιοχή στην ακτή που βρισκόταν απέναντι από την Κέρκυρα. Εκεί -σύμφωνα με τον Βιργίλιο- είδε να απλώνεται μπροστά στα μάτια του «Μια μικρή Τροία»: μία πόλη όπου ο Βασιλιάς και η αυλή του τον υποδέχθηκαν μέσα σε ευρύχωρους πύργους. Το όνομα της πόλης ήταν Βουθρωτό και είχε ιδρυθεί από τον Ελενο, τον γιο του Βασιλιά Πρίαμου, ύστερα από την πτώση της Τροίας, στον 8ο αιώνα προ Χριστού.Σύμφωνα με την κλασική μυθολογία ο Έλενος, γιός του Πριάμου, φτάνοντας στην περιοχή θυσίασε έναν ταύρο, ο οποίος πληγωμένος κολύμπησε και πέθανε φτάνοντας στη στεριά. Το γεγονός ερμηνεύτηκε ως καλός οιονός, και ο τόπος ονομάστηκε Βουθρωτός — τραυματισμένος ταύρος Οι χρήστες με την άδεια διαχείριση σχολίων θα μπορούν να παρακάμψουν αυτή τη ρύθμιση.

Σκορποχώρι το ΚΕΑΔ - Δεν παραιτείται απ΄την κυβέρνηση Ράμα η Υφυπουργός της ΕΕΜ OLJANA IFTI!


Σκορποχώρι το  ΚΕΑΔ - Δεν παραιτείται απ΄την κυβέρνηση Ράμα η Υφυπουργός της ΕΕΜ OLJANA IFTI!

Παρά τη δήλωση του κ. Ντούλε ότι αποχωρεί από την ανθελληνική κυβέρνηση του κ. Ράμα, κανένας από τους συνεργάτες του δε λέει να ξεκολλήσει από την καρέκλα του. Μετά την "αναρχική" παραίτηση του Α. Πούλη και την αποχώρηση (λόγο ασυμβίβαστου) του Γ. Μπάμπη, η μόνη που απέμεινε από το ΚΕΑΔ στην αλβανική κυβέρνηση  είναι η υφυπουργός Περιβάλλοντος. Η Ολιάνα Ίφτι  που θεωρείται κοντινός άνθρωπος του προέδρου του ΚΕΑΔ αναμένονταν να παραιτηθεί αμέσως μετά την παραίτηση Ντούλε. Η υφυπουργίνα μας όμως  παραμένει κανονικά στη θέση της χωρίς να γνωρίζουμε αν αυτό γίνεται με τη συγκατάθεση του Ντούλε ή όχι. Οι χρήστες με την άδεια διαχείριση σχολίων θα μπορούν να παρακάμψουν αυτή τη ρύθμιση.

Υποψήφιος με το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ ο Γιώργος Τζομάκας


Υποψήφιος με το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ ο Γιώργος Τζομάκας

Στο υπόλοιπο Αττικής κατέρχεται με τον Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου ο  Γεώργιος Τζομάκας.

apenadi.blogspot.gr

Πέτρος Καψάσκης στην εκδήλωση του ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. : Η Ελλάδα να διεισδύσει εκπαιδευτικά και πολιτιστικά στη Β. Ήπειρο


Πέτρος Καψάσκης στην εκδήλωση του ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. : Η Ελλάδα να διεισδύσει εκπαιδευτικά και πολιτιστικά στη Β. Ήπ

Η UNESCO βραβεύει εξέχουσες Ηπειρωτικές προσωπικότητες και Ιδρύματα

Με μεγάλη λαμπρότητα,
πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/12/2014 στο ξενοδοχείο Intercontintental, η
εκδήλωση του ομίλου UNESCO η οποία ήταν αφιερωμένη στην ισχύ του πολιτισμού της
Ηπείρου.

Η Πρόεδρος του ομίλου, κυρία
Διακοβασίλη και οι εκλεκτοί συνεργάτες της, διοργάνωσαν για μία ακόμη φορά μία
αρτιότατη βραδιά την οποία τίμησαν με την παρουσία τους αρκετές προσωπικότητες. Οι χρήστες με την άδεια διαχείριση σχολίων θα μπορούν να παρακάμψουν αυτή τη ρύθμιση.

H Θεσσαλονίκη τίμησε σε μεγαλειώδη εκδήλωση τον επίσκοπο του χρέους και της θυσίας, Σεβαστιανό


H Θεσσαλονίκη τίμησε σε μεγαλειώδη εκδήλωση τον επίσκοπο του χρέους και της θυσίας, Σεβαστιανό

«Μνήμη δικαίου μετ’ εγκωμίων»... Ένας πραγματικά δίκαιος άνθρωπος, ένας επίσκοπος που κατάφερε μόνος όσα ελάχιστοι μπορούν να καταφέρουν, που αγάπησε απέραντα τον Χριστό και τον πονεμένο άνθρωπο, χωρίς να συμβιβάζεται ποτέ στον αγώνα για το δίκαιο και την αλήθεια. Φτωχός σε χρήματα, πλούσιος όμως σε αρετές, πανύψηλος σε πνευματικό επίπεδο. Επίσκοπος σε ένα από τα πιο φτωχά μέρη της Ελλάδας, δεν πήρε αξία από τον τόπο, αλλά έδωσε αξία στην μικρή και δυσπρόσιτη Κόνιτσα. Το δράμα των Βορειοηπειρωτών όχι απλώς τον συγκίνησε, αλλά το ανέδειξε σε όλον τον Ελληνισμό και αν, ως νεοέλληνες, δεν έχουμε ξεχάσει πλήρως τη Βόρειο Ήπειρο, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ίδιο. Οι χρήστες με την άδεια διαχείριση σχολίων θα μπορούν να παρακάμψουν αυτή τη ρύθμιση.

Στον Τηλέμαχο Κώτσια το Athens Prize for Literature 2014


Στον Τηλέμαχο Κώτσια το Athens Prize for Literature 2014

Βραβεύτηκε για το μυθιστόρημά του «Κώδικας Τιμής»

Απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 24 Νοεμβρίου τα βραβεία μυθιστορήματος «Athens Prize for Literature» για το έτος 2014, στην αίθουσα «Κ. Π. Καβάφης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Το βραβείο για το καλύτερο ελληνικό μυθιστόρημα απέσπασε ο Τηλέμαχος Κώτσιας για το μυθιστόρημά του «Κώδικας τιμής» (2013) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ψυχογιός». Οι χρήστες με την άδεια διαχείριση σχολίων θα μπορούν να παρακάμψουν αυτή τη ρύθμιση.