Κάλεσμα της ΝΕΒ για μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.
Κάλεσμα της ΝΕΒ για μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Στις 25 Ιουνίου ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός καλείται να προσέλθει στις κάλπες, για να αναδείξει με την ψήφο του τα πρόσωπα που θα τον εκπροσωπήσουν στα έδρανα της νέας αλβανικής βουλής.

Είναι γνωστό σε όλους, πως εδώ και καιρό η πολιτική κατάσταση στον χώρο μας έχει φτάσει στο τέλμα. Μερίδιο ευθύνης έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Το ποιος φταίει περισσότερο ή λιγότερο δεν έχει καμία σημασία διότι η ευθύνη για τη διάσπαση του Ελληνισμού είναι ακέραια για όλους τους συμμετέχοντες.

Η Νεολαία Βορειοηπειρωτών ως ο μεγαλύτερος ενεργός βορειοηπειρωτικός φορέας, με έντονη πολιτική και κοινωνική δράση στον ελλαδικό χώρο, προσπάθησε όλους τους τελευταίους μήνες και εξάντλησε κάθε δυνατότητα να φέρει σε συνεννόηση τα δύο κυρίαρχα και πλήρως υπεύθυνα για αυτή την κατάσταση, ελληνικά κόμματα, ήτοι το ΚΕΑΔ και το ΜΕΓΚΑ. Ανάλυση της ιστορίας και των λαθών των δύο κομμάτων δεν θα κάνουμε εν προκειμένω, καθώς όλοι γνωρίζουμε τα γεγονότα.

Ως αποκορύφωμα αυτών των προσπαθειών, η Νεολαία Βορειοηπειρωτών μαζί με την Νεολαία Δήμου Φοινικαίων, κάλεσαν τον περασμένο Μάρτιο όλους του εν Ελλάδι βορειοηπειρωτικούς φορείς, προκειμένου να υπογράψουν ενωτικό κείμενο, το οποίο εστάλη στο ελληνικό ΥΠΕΞ και στην Πρεσβεία μας στα Τίρανα με απώτερο στόχο την πίεση των ανωτέρω κομμάτων για συνένωση. Η πρωτοβουλία αυτή στηρίχθηκε από την πλειοψηφία των βορειοηπειρωτικών φορέων  και έγινε σαφές ότι η Βόρειος Ήπειρος δεν αντέχει άλλο τη διχόνοια. Παρά τις ενέργειες που κάναμε κι εμείς από την πλευρά μας αλλά και ο Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Λεωνίδας Παππάς δεν κατέστη εφικτή η ένωση και η κοινή κάθοδος των δυο ελληνικών κομμάτων.

Τις τελευταίες μέρες μετά λύπης πληροφορηθήκαμε ότι το Κόμμα Ένωσις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), που είχε καθιερωθεί ως ο εκπρόσωπος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στην Αλβανική βουλή, αριθμώντας ταυτόχρονα 25 συναπτά έτη ζωής στον πολιτικό γίγνεσθαι, αποφάσισε να μην κατέβει ως ξεχωριστή οντότητα στην εκλογική αναμέτρηση. Αντ' αυτού συμβιβάστηκε με την συμμετοχή του προέδρου του Βαγγέλη Ντούλε στην 3η θέση της λίστας του Δημοκρατικού Κόμματος στην περιφέρεια Αυλώνας.

Το δε κόμμα Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον ΕΕΜΜ – ΜΕΓΚΑ, που έχει καθιερωθεί πλέον στην βορειοηπειρωτική συνείδηση, κατεβαίνει αυτόνομο στην εκλογική αναμέτρηση. Παρά τις εκκλήσεις του που απηύθυνε στο ΚΕΑΔ για την δημιουργία της “Συμμαχίας Ελλήνων”, δεν βρήκε ευήκοα ώτα.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως όλα τα αλβανικά κόμματα, ανεξαιρέτου ιδεολογίας, πολεμούν οτιδήποτε ελληνικό και στάζουν δηλητήριο κατά της Ελλάδας σε κάθε ευκαιρία. Αναρίθμητα είναι τα τελευταία περιστατικά της ανθελληνικής πολιτικής του Έντι Ραμα, που μαρτυρούν πως στόχος τους είναι ο αφανισμός των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

Η μόνη δύναμη για να αντιδράσουμε σε όλα αυτά είναι η ψήφος μας.

Ως Νεολαία Βορειοηπειρωτών θεωρούμε, πως λύση δεν είναι η εισχώρηση των Ελλήνων σε αλβανικά κόμματα. Στηρίζουμε την αυτόνομη κάθοδο και απευθύνουμε  έκκληση σε κάθε Βορειοηπειρώτη για μαζική προσέλευση στις κάλπες την 25η Ιουνίου του 2017. Παρά τις απογοητεύσεις που μπορεί να νιώθει ο καθένας μας, η αποχή δεν είναι λύση.

 Δηλώνουμε όλοι το παρόν μας!

Νεολαία Βορειοηπειρωτών 

06-06-2017