Οι απόψεις ενός νέου για την Γενική Συνδιάσκεψη της "Ομόνοιας"


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.
Οι απόψεις ενός νέου για την Γενική Συνδιάσκεψη της "Ομόνοιας"

Άρθρο του Βασίλη Γεροντάτη

 

Πρωτ’ απ’ όλα να τονίσω ότι οι απόψεις και σκέψεις αυτές είναι καθαρά υποκειμενικές και είναι η δική μου οπτική γωνία μέσα από το συνέδριο της Ομόνοιας, απόψεις όμως με τις οποίες πιστεύω ότι ταυτίζονται και αρκετοί άλλοι. Επίσης να τονίσω ότι θεωρώ τον εαυτό μου προνομιούχο που συμμετείχα ως σύνεδρος γιατί παρόλο που η οργάνωση έχασε την παλιά αίγλη, την πυγμή και αποφασιστικότητα του κάποτε αλλά παραμένει η οργάνωση που μας εκπροσωπεί σαν βορειοηπειρωτικό ελληνισμό και πιστεύω ότι συμβάλλοντας όλοι, ο καθένας από λίγο και με ό,τι μπορεί, θα μπορέσουμε να χτίσουμε μια δίκαιη, μεγάλη και εξωστρεφή Ομόνοια που να μας εκφράζει, να μας ακούει και να μας εκπροσωπεί όλους. Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν υπάρχει άλλος δρόμος έξω από την Ομόνοια.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

1.Αυτό πήγε να γίνει στο συνέδριο της 20ης Δεκεμβρίου αλλά δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε και υπήρχαν και παρατυπίες και λεπτομέρειες που προσωπικά με απογοήτευσαν. Το πρώτο πράγμα που πρόσεξα όταν μπήκα στο κινοθέατρο ήταν τα νέα παιδιά, αρκετά από τα οποία γνώριζα, και χάρηκα που τα είδα εκεί αλλά η λεπτομέρεια που με ξένισε ήταν ότι πολλά από τα παιδιά μιλούσαν μεταξύ τους αλβανικά (απ’ ότι μου είπαν εργάζονται ως γραμματείς στο ΚΕΑΔ)! Πώς γίνεται να είσαι στο συνέδριο της Ομόνοιας, να είσαι από τα άτομα που κάτι κάνουν για την Ομόνοια και να νιώθεις πιο άνετα να μιλάς αλβανικά με τους φίλους σου; Επίσης, αυτοί που έβαλαν τα παιδιά εκεί, δεν πρόσεξαν ότι μιλάνε αλβανικά;


2. Ένα άλλο γεγονός έχει να κάνει με τους εκλέκτορες. Υπήρχαν τα άτομα που ήρθαν να υποστηρίξουν τα πιστεύω τους και είχαν απόψεις και τους συγχαίρω αλλά υπήρχαν και τα άτομα που δεν ήξεραν πού βρίσκονται, γιατί βρίσκονται εκεί και τι πρέπει να κάνουν εκεί! Απλά είχαν μαζέψει κόσμο να έρθουν να ψηφίσουν χωρίς ο κόσμος να ξέρει κάτι παραπάνω. Άτομα δεν ξέρανε από ποιο παράρτημα είναι, άλλοι δεν ξέρανε ποιοι είναι υποψήφιοι και για ποια θέση είναι υποψήφιοι και άλλοι φύγανε όταν ο ‘εκλεκτός’ τους υποψήφιος αποχώρησε από την αναμέτρηση.
3. Επίσης πολύ αρνητικό ήταν ο τρόπος που ψηφήσαμε στο τέλος. Ψηφίζαμε σχεδόν όλοι μαζί, ο ένας έβλεπε την ψήφο του αλλουνού, σχολιάζανε, συζητούσανε ενώ ψήφιζαν και είδα και περιπτώσεις ο ένας να δείχνει στον άλλον τι να ψηφίσει. Τουλάχιστον ένα τυπικό παραβάν ρε παιδιά να είχαμε έστω λίγη μυστικότητα στην ψήφο για τα μάτια του κόσμου! Εδώ να πω ότι ακόμα περιμένουμε τα αποτελέσματα για το γενικό συμβούλιο, ψήφοι οι οποίοι θα καταμετρούνταν το ίδιο βράδυ από συγκεκριμένα άτομα που είχαν καθοριστεί και ανακοινώθηκαν στο τέλος. Για το ότι αυτά τα αποτελέσματα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, άκουσα 3 εκδοχές:

α.Κανείς δεν μέτρησε τις ψήφους. Απλά άφησαν την κάλπη στα γραφεία των Αγίων Σαράντα και
έφυγαν.
β.Οι ψήφοι μετρήθηκαν αλλά δεν ήταν επιθυμητά τα αποτελέσματα οπότε δεν τα ανακοινώνουν για
να αποφασίσουν τι θα κάνουν.
γ.Οι ψήφοι μετρήθηκαν και θα ανακοινωθούν επίσημα κάποια στιγμή.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Αυτά ήταν τα γεγονότα που μου τράβηξαν την προσοχή. Θέλω να πιστεύω ότι αυτά και άλλα πολλά θα διορθωθούν και θα έχουμε επιτέλους την οργάνωση που αξίζουμε. Για να διορθωθούν αυτά όμως θα πρέπει εμείς οι ίδιοι πρώτοι να κάνουμε την αλλαγή, να πάψουμε να σκεφτόμαστε συμφεροντολογικά και να βλέπουμε τα πράγματα και τις καταστάσεις πιο καθαρά, με κριτική σκέψη, όχι να καταπίνουμε αμάσητο ότι μας προσφέρουν. Μόνο με κριτική και λογική σκέψη η κοινωνία πάει μπροστά!
 

Βασίλης Γεροντάτης

kenel.gr

 

Σχόλιό μας: Θα συμφωνήσουμε με τον Βασίλη σε αυτά που καταθέτει και να προσθέσουμε πως υπάρχουν  πολλά ακόμη που πρέπει να ειπωθούν για τον τρόπο λειτουργίας αυτών που διοικούν τόσα χρόνια την Ομόνοια. Αυτό θα γίνει σε δεύτερη φάση και μετά την ανάδειξη του Προέδρου την ερχόμενη Κυριακή.