Σημαντική πρωτιά Ελληνίδων μαθητριών στην Αλβανία!


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.
prwrtia-ellinides-mathitries.jpg

Στις 17 Απριλίου η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλβανία διοργάνωσε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την πολιτική διαφθορά. Η πρόσκληση απευθυνόταν σε όλα τα σχολειά της χώρας.

Μέρος στον διαγωνισμό έλαβε και το Ελληνικό Τμήμα της Παιδαγωγικής Σχολής Αργυροκάστρου "Παντελή Σωτήρη" το οποίο κέρδισε και την πρώτη θέση σε παναλβανικό επίπεδο.

H ομάδα που αντιπροσώπευσε το ελληνικό σχολείο απαρτιζόταν από πέντε Ελληνίδες μαθήτριες οι οποίες γέμισαν χαρά και υπερηφάνεια τόσο την σχολική τους κοινότητα όσο και ολόκληρη την Ελληνική Μειονότητα με την σημαντική τους πρωτιά.

Την νικήτρια ομάδα συγχάρησαν ο Πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα, Aleksander Arvizu, υψηλόβαθμοι υπάλληλοι από την αμερικανική πρεσβεία καθώς και ο Γενικός Εισαγγελέας της Αλβανίας Adriatik Llalla.

Παρακάτω παραθέτουμε φωτογραφία του νικητήριου έργου και λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο του.

Οι Ελληνίδες μαθήτριες έχοντας στόχο να διακωμωδήσουν και να ασκήσουν κριτική στη διαφθορά τόσο στον πολιτικό τομέα αλλά και στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών και την εμπορευματοποίηση των ΜΜΕ σχεδίασαν γελοιογραφίες που καλύπτουν όλες τις πτυχές του φαινομένου αυτού. Η γελοιογραφία με τη ζυγαριά αναφέρεται στο "λάδωμα" των πολιτικών, την κάλπικη υποστήριξη των κατωτέρων τάξεων, το καπιταλιστικό σύστημα και τη συγκάλυψη όλων αυτών από τα ΜΜΕ.

Η γελοιογραφία στα αριστερά αναφέρεται στα μέτρα λιτότητας. Το φίδι είναι ο δρόμος προς το χρήμα και πάνω του φαίνεται η "ανταλλαγή" μαύρου χρήματος. Στη μέση είναι το τρίγωνο της δικαιοσύνης και όλα τα βάρη που πέφτουν στις πλάτες του λαού.

Αυτή με τις ομπρέλες αναφέρεται στην άνιση κατανομή του εισοδήματος και την εξαθλίωση του λαού και η τελευταία στην κατάχρηση των χρημάτων του δημοσίου.

Κώστας Φράγκος (Βορειοηπειρώτης Μαθητής Λυκείου)

 

aftonomi.gr

nulled script