Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Νίκου Κατσαλίδα στο Σπίτι της Κύπρου


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Νίκου Κατσαλίδα στο Σπίτι της Κύπρου

Το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις του Φοίνικα θα παρουσιάσουν την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 και ώρα 20:00, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, α΄ όροφος, Σύνταγμα, την ποιητική συλλογή του Νίκου Κατσαλίδα ΟΦΙΣ ΟΙΚΟΥΡΟΣ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κριτικός λογοτεχνίας κ. Αλέξης Ζήρας, ο ποιητής, δοκιμιογράφος, μεταφραστής κ. Δημήτρης Κοσμόπουλος και ο ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός, πεζογράφος κ. Κώστας Γ. Παπαγεωργίου.

Ο Νίκος Κατσαλίδας γεννήθηκε στην Άνω Λεσινίτσα, περιοχής Θεολόγου των Αγίων Σαράντα. Σήμερα ζει στην Αθήνα. Έκανε ανώτατες φιλολογικές σπουδές στα Τίρανα. Ποιητής, πεζογράφος, μεταφραστής, δοκιμιογράφος με πολλές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία. Είναι μέλος και επίτιμο μέλος λογοτεχνικών ενώσεων και σωματείων. Υπηρέτησε ως καθηγητής φιλόλογος στην ιδιαίτερη πατρίδα του και στα χρόνια της μεταπολίτευσης ως λογοτεχνικός συντάκτης στον Τύπο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Αντιπροσωπευτικά του ποιήματα περιλαμβάνονται σε διάφορες παγκόσμιες Ανθολογίες στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, βουλγαρικά. Μετάφρασε τριάντα Έλληνες ποιητές και συγγραφείς στα Αλβανικά και Αλβανούς στα ελληνικά. Είναι ένας από τους ιδρυτές της Δημοκρατικής Οργάνωσης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια». Κατά το 2001-2002 χρημάτισε υπουργός Επικρατείας (παρά τω πρωθυπουργώ) για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Αλβανία. Κατά το 2004-2008 διετέλεσε διπλωμάτης, Μορφωτικός Σύμβουλος στην Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Πρόσφατα, το 2012, παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας με το ανώτερο μετάλλιο της τάξης των γραμμάτων με τίτλο «Μεγάλος καλλιτέχνης». Είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

nulled script