ΜΟΥΓΚΑ ο πρόεδρος της ΠΣΕ για τα 100 χρόνια Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου!


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.
ΜΟΥΓΚΑ ο πρόεδρος  της ΠΣΕ για τα 100 χρόνια Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου
ΜΟΥΓΚΑ ο πρόεδρος  της ΠΣΕ για τα 100 χρόνια Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου

Πριν λίγες μέρες είχαμε καταγγείλει ως σωματείο την απαράδεκτη απόφαση του προέδρου Γεωργίου Οικονόμου αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου  της Πανηπειρωτικής  «Συνομοσπονδίας Ελλάδος» να πραγματοποιήσουν την ίδια ημέρα την εκδήλωση «η Πίτα του Ηπειρώτη» με τον εορτασμό των 100 χρόνων απ την Ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου! Είχαμε  τονίσει επιπλέον την γενική στάση τους απέναντι στο βορειοηπειρωτικό καθώς και την αδιαφορία τους!

Χτες ο πρόεδρος της ΠΣΕ μας δικαίωσε περίτρανα. Όχι μόνο δεν τόλμησε να χρησιμοποιήσει τον όρο Βόρειος Ήπειρος, αλλά και στην κατάπτυστη ομιλία του δήλωσε  πως: οι Έλληνες της Αλβανίας  απολαμβάνουν όλων των δικαιωμάτων τους στην Αλβανία!

Και μάλιστα η δήλωση αυτή έγινε την στιγμή που το χορευτικό συγκρότημα νέων  βορειοηπειρωτών απ την  Άνω Δερόπολη αντί να χορέψει  προτίμησε να ανοίξει μια τεράστια σημαία της Αυτονόμου Ηπείρου στο κέντρο του γηπέδου ως  αντίδραση. Και ενώ ολόκληρο το γήπεδο ξεσηκώθε σε χειροκροτήματα ο κ. Οικονόμου  αφηνιασμένος διευκρίνιζε στα παιδιά του χορευτικού πως δεν πρόκειται να ξανασυμμετάσχουν στην «Πίτα του Ηπειρώτη» με αυτό που έπραξαν.

Το  ίδιο αντέδρασε και το χορευτικό Συγκρότημα νέων απ την Χειμάρρα, υψώνοντας πανό το οποίο  υπενθύμιζε τα 100 χρόνια Αυτονομίας.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων διευκρινίζουμε πως η κριτική μας  αυτή έχει να κάνει καθαρά με τη διοίκηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας  Ελλάδος  και όχι με τα αδέρφια μας του ηπειρώτες.