Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος σαμποτάρει την επέτειο 100 χρόνων απ' την Ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος σαμποτάρει  την επέτειο  100  χρόνων απ' την Ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου

Ενώ οι βορειοηπειρώτες προετοιμάζονται να γιορτάσουν τα 100 χρόνια, που συμπληρώνονται φέτος, απ την Ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου (17 Φεβρουαρίου 1914) η «Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος» τους καλεί να αγνοήσουν την επέτειο και να συμμετάσχουν στους χορούς και τα τραγούδια της Πίτας του Ηπειρώτη που διοργανώνουν ακριβώς την ίδια ημέρα με τις εκδηλώσεις της Επετείου Αυτονομίας.

Η ημέρα αυτή θα έπρεπε να είναι ημέρα τιμής για όλους τους ηπειρώτες της ενιαίας Ηπείρου και όχι μόνον για αυτούς του Βόρειου Τμήματος. Το 1914 οι Μεγάλες Δυνάμεις απέσπασαν απ την Ήπειρο το Βόρειο της κομμάτι και το παρέδωσαν στο νεοσύστατο αλβανικό κράτος. Τότε η Ήπειρος συρρικνώθηκε κατά 250.000 κατοίκους και όσοι παρέμειναν εντός των αλβανικών συνόρων μαρτύρησαν για τα επόμενα 100 χρόνια.

Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η ΠΣΕ είναι να τιμήσει με την συμμετοχή της τις επετειακές εκδηλώσεις και όχι να μας προσκαλεί στην Κοπή της Πίτας ,η οποία καλώς και γίνεται και κάθε χρόνο οι βορειοηπειρώτες συμμετέχουν ενεργά γεμίζοντας το ΣΕΦ, αλλά όχι την ίδια ημέρα. Είναι μεγάλη η ευθύνη των διοργανωτών διότι συμπεριφορές σαν και αυτές αποδεικνύουν πως η Βόρειος Ήπειρος είναι ανύπαρκτη για τους υπόλοιπους ηπειρώτες ή τουλάχιστον για τα μέλη της ΠΣΕ.

Καλούμε όλους τους Βορειοηπειρώτες να απέχουν απ την Πίτα του Ηπειρώτη και ιδίως τα Χορευτικά Συγκροτήματα να αποσύρουν τη συμμετοχή τους άμεσα ως τρόπο αντίδρασης.

Νεολαια Βορειοηπειρωτών