Σε επετειακό κλίμα και με εθνική υπερηφάνεια η εκδήλωση της "Νεολαίας Βορειοηπειρωτών" για την Κοπή Πίτας του νέου έτους-2014


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.
Σε επετειακό κλίμα και με εθνική υπερηφάνεια η εκδήλωση της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών για την Κοπή Πίτας του νέου έτους!
Σε επετειακό κλίμα και με εθνική υπερηφάνεια η εκδήλωση της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών για την Κοπή Πίτας του νέου έτους!
Πύρρος Δήμας, Βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ
Μπάμπης Καραθάνος, Πρόεδρος Συλλόγου Βορειοηπειρωτών
Μανταλένα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Λαμπρινή Στέφου, Γενική Γραμματέας Νεολαίας Βορειοηπειρωτών
Κωνσταντίνα Μπεζιάνη:Πρόεδρος  Επιτροπής Μειονοτήτων Αλβανίας
Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Γενικός Γραμματέας  Μέσων Ενημέρωσης, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Ελένη Δήμου, Πρόεδρος Νεολαίας Βορειοηπειρωτών
Γεώργιος Τζομάκας: Αντιπρόεδρος «Ομόνοιας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2014 η «Νεολαία Βορειοηπειρωτών» πραγματοποίησε την καθιερωμένη της εκδήλωση για την Κοπή Πίτας του νέου έτους. Η εκδήλωση έλαβε χώρα   στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου σε αίθουσα που παραχωρήθηκε  απ' τον Δήμαρχο της πόλης τον κ. Ανδρέα Παχατουρίδη.Η συμμετοχή, όπως κάθε χρόνο, υπήρξε  τεράστια με νέους  βορειοηπειρώτες να δίνουν  το παρόν  από διάφορες πόλεις της Ελλάδος αλλά και απ την Βόρειο Ήπειρο. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια, τα οποία 

συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες, από την Ανακήρυξη της Αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου (17 Φεβρουαρίου 1914 ) και η διακόσμηση του χώρου με τις αφίσες, ξυπνούσε αναμνήσεις αποτυπώνοντας τα 100 χρόνια αγώνων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού απ την στιγμή που βόρειο τμήμα της Ηπείρου προσαρτήθηκε στο νεοσύστατο  Αλβανικό κράτος.

Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε η Γενική Γραμματέας της ΝεΒ Λαμπρινή Στέφου, η οποία, έπειτα από μια αναδρομή στις δράσεις του σωματείου τη χρονιά που μας πέρασε,  κάλεσε  στο βήμα την πρόεδρο της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Ελένη Δήμου.

Η πρόεδρος καλωσόρισε τους παριστάμενους και ευχήθηκε για το νέο έτος  χαρακτηρίζοντας το 2014  ως συμβολικό  και ιστορικής σημασίας για  τους  βορειοηπειρώτες έτος. Κατά την σύντομη τοποθέτηση της αναφέρθηκε στα προβλήματα που βιώνουν οι βορειοηπειρώτες αλλά και στην διπλή αδιαφορία, σε αυτήν της αλβανικής πολιτείας αλλά  και της ελληνικής. Τόνισε  επίσης και την αδιαφορία των ίδιων των βορειοηπειρωτών μπροστά στην νέες προκλήσεις και επισήμανε πως οι βορειοηπειρώτες  δεν πρέπει να μένουμε άπραγοι σε ζητήματα  που χρήζουν άμεσης λύσης και αντιμετώπισης .

 

Στη συνέχεια χαιρέτισαν την εκδήλωση οι:

1.       Πύρρος Δήμας, Βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ

2.       Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Γενικός Γραμματέας  Μέσων Ενημέρωσης, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών

3.       Μπάμπης Καραθάνος, Πρόεδρος Συλλόγου  Βορειοηπειρωτών

4.       Γεώργιος Τζομάκας: Αντιπρόεδρος «Ομόνοιας»

5.       Κωνσταντίνα Μπεζιάνη: Γραμματέας  Επιτροπής Μειονοτήτων Αλβανίας

6.       Μανταλένα Παπαδοπούλου: Πρόεδρος Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Ακολούθησε η καθιερωμένη Κοπή Πίτας με σύσσωμα τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και της Ελεγκτικής Επιτροπής καθώς και μέλη προηγούμενων συμβουλίων που πέρασαν απ την ΝεΒ τα 10 χρόνια παρουσίας της στα βορειοηπειρωτικά κοινά. Λόγω των 10των γενεθλίων της Νεολαίας  την Πίτας έκοψαν και οι 3 προηγούμενοι πρόεδροι, που παρευρέθηκαν: Αιμίλιος Πάντος (2003-2008) επίτιμος πρόεδρος, Χρήστος Γιωργάκης (2009-2010) πρώην πρόεδρος , Θεοφάνης Καλυβιώτης πρώην πρόεδρος (2011-2013) . Απουσίαζε η Έφη Σέλλιου (2008-2009) πρώην πρόεδρος , λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Στην εκδήλωση  Παρευρέθησαν ακόμη  οι:  

Κώττης  Γιώργος ,Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε Περιστερίου

Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Θεόδωρος Μετικαρίδης  : Δ/ντης  πολίτικου  γραφείου Υφυπουργού Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλου, υποψήφιος Δήμαρχος Ζωγράφου

Παπαθανασίου  Παύλος : Δημοσιογράφος, Διπλωματικός Συντάκτης

Μάνος  Γεώργιος, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου,

Κούρτης Ανδρέας, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης

Λέκκας Παναγιώτης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας οι «Ατιντάνες»

Παναγιώτου Γιάννης, Πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου οι «Χάονες»

Αργότερα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Λαχειοφόρου Αγοράς τα έσοδα (1.000 ευρώ) της οποίας θα διατεθούν στον 21χρονο συμπατριώτη μας Θωμά Νάτση προκειμένου να εισαχθεί άμεσα στο νοσοκομείο για εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.  Ενημερωθήκαμε  μέσω του κ. Μπάμπη Καραθάνου, συμβούλου του  Υπουργού Υγείας πως ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, παρόλο που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, δεσμεύτηκε να αναλάβει την υπόθεση του Θωμά και να καλύψει τα έξοδα.Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τον Υπουργό και αναμένουμε να διευθετηθεί σύντομα η υπόθεση.

Τη σκυτάλη πήρε ο χορός με παραδοσιακή ηπειρώτικη μουσική με την ορχήστρα του Κώστα Σταύρου και στο τραγούδι το αηδόνι της Ηπείρου Σάββα Σιάτρα, τον Χρήστο Αγγελή, τον Χρήστο Πότση και την Άννα Ματζούκη. 

Οι νέοι διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝεΒ  ευχαριστούμε όλους σας  θερμά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας σε 2 εβδομάδες από τώρα στο επετειακό διήμερο που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2014 εν όψει της συμπλήρωσης των  100 χρόνων από την Ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου! Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση. Δεν πρέπει να λείψει κανείς!

Νεολαία Βορειοηπειρωτών

Αθήνα, Φεβρουάριος 2014