ΝεΒ: Τα επίσημα αποτελέσματα της Απογραφής πληθυσμού στην Αλβανία το 2011- Η απόλυτη συρρίκνωση της Ελληνικής Μειονότητας!


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.
ΝεΒ:Τα επίσημα αποτελέσματα της Απογραφής πληθυσμού στην Αλβανία 2011- Η απόλυτη συρρίκνωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας!

Σύμφωνα με τα "επίσημα" αποτελέσματα, το 83,2 % του πληθυσμού δήλωσαν Αλβανοί, ήτοι 2.329.715 πολίτες.Ενώ μόνο το 0.87%  ή 24.361 ήταν εκείνοι που δήλωσαν Έλληνες. 

Αναλογιστείτε ότι στην Ελλάδα αποδίδονται περίπου 300.000 «Ειδικά Δελτία Ταυτότητας Ομογενούς»  και θα καταλάβετε το βαθμό συρρίκνωσης. Κατά κάποιο τρόπο τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα εφ’ όσον δεν υπήρχε μια κοινή γραμμή για τη συμμετοχή ή μη στην διαδικασία Απογραφής από πλευράς της  Ελληνικής Μειονότητας.

Απ’ τη  μια η «Ομόνοια» με το «ΚΕΑΔ» έκαναν έκκληση για αποχή, λόγω του τρόπου διεξαγωγής της Απογραφής, απ’ την άλλη το «ΕΕΜΜ-Μέγκα», παρότι και αυτό διαφωνούσε στον τρόπο Απογραφής, παρότρυνε τον κόσμο να συμμετέχει. Έντονη έκκληση για συμμετοχή απηύθυνε και ο πρώην  Πρόξενος Κορυτσάς  κ. Θ. Οικονόμου, ο όποιος  τότε έκανε λόγο γα 30.000 κατοίκους της περιφέρειας Κορυτσάς  που δήλωναν έλληνες.

Πάρα ταύτα τα αποτελέσματα που προέκυψαν, φυσικά και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είτε αυτό σχετίζεται με την αποχή ή όχι. Γνωρίζουμε καλά, και έχουμε και πρόσφατο παράδειγμα τις δηλώσεις Μπερίσα, πως η Αλβανία δεν διατίθεται  να αναγνωρίσει επίσημα  τον πραγματικό αριθμό της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Το θέμα είναι πως πρέπει, επιτέλους, να προκύψει ο επίσημος αριθμός με στοιχεία. Η «Ομόνοια» βρίσκεται ήδη σε μια διαδικασία Καταγραφής των μελών της ΕΕΜ, κάτι που έπρεπε να υπάρχει χρόνια,  ωστόσο όμως δεν γνωρίζουμε, επίσημα τι ρόλο μπορεί έχει η Καταγραφή αυτή.  

Με πρόσφατες δηλώσεις τους και  οι: «Ομόνοια»- «ΚΕΑΔ» και το «ΕΕΜΜ-Μέγκα»  δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα, κάνουν λόγο για "στατιστική συρρίκνωση" και  θεωρούν τη διαδικασία συγκέντρωσης στοιχείων «στημένη».  

Δείτε τα ποσοστά των  επίσημων  αποτελεσμάτων:

Εθνοπολιτισμική ομάδα:

82,58 % Αλβανοί
0,87 % Έλληνες
0,30 %  Ρομά (ή αθίγγανοι)
0,30 % Αρομούνοι (Βλάχοι)
0,20 %  "Μακεδόνες" (γυφτοσκοπιανοί)
13,96 % δεν απάντησε

Θρήσκευμα:

56,70% Μουσουλμάνοι,
10,03 % Καθολικοί
6,75 % Ορθόδοξοι,
2,09% Μπεκτασήδες,
0,14% Ευαγγελιστές
5,49% πιστοί σε κάποιο Θεό αλλά χωρίς θρήσκευμα
2,5 %  άθεοι
13,79% δεν απάντησε
 
Μητρική γλώσσα:
 
98,77% αλβανική
0,54% ελληνική
0,16% "μακεδονική"
0,14% αρομούνικη (ή βλάχικη)
0,14% ρόμικη (ή γύφτικη)
 
Νεολαία Βορειοηπειρωτών

nulled script