ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ!


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.
ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ

του Νικόλαου Λύτη (απ΄την Δερόπολη)

Πέρασαν 21 χρόνια από τότε που ο Βορειοηπειρωτικός ελληνισμός από κάθε γωνία της πονεμένης μας πατρίδας εγκατέλειψε τις πατρογονικές εστίες για ένα καλύτερο μέλλον στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας. Πάνε 21 χρόνια που το
Μια δεύτερη γενιά Βορειοηπειρωτών ζει και δραστηριοποιείτε στην Βόρεια Ήπειρο και στον Ελλαδικό χώρο, μια νέα γενιά ζει και αγωνιά για το μέλλον της πατρίδα μας, μια νέα γενιά που πέρα από προσωπικές επιδιώξεις θα αναλάβει τα ινία και τις τύχες της πατρίδας μας μέσα από Δημοκρατικούς και Πατριωτικούς αγώνες, πέρα από νοοτροπίες και στερεότυπα παλαιών σκοτεινών κομματικών κύκλων που ακόμα και σήμερα κάνουν την εμφάνιση τους.

Τα προβλήματα στη Βόρεια Ήπειρο είναι πολλά, αρχίζοντας από τους μόνιμους κάτοικούς της Εθνικής Ελληνικής μειονότητας όπου οι κακές συνθήκες διαβίωσης (ηλεκτρισμός και υδροδότηση ,τα οποία δεν έχουν λυθεί ακόμη) καθιστώντας τες μη βιώσιμες για τους νέους κ την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του τόπου, καθώς και ο Αλβανικός εθνικισμός -για άλλη μια φορά- κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του μέσα από την διεκδίκηση της ¨τσαμουριάς¨.

Εμείς τι κάνουμε;
Πρέπει όχι μόνο να διεκδικήσουμε αλλά να απαιτήσουμε η ιστορία της Βόρειας Ηπείρου πλέον να ενταχθεί στην Ελληνική παιδεία. Η ιστορία των αγόνων μας και της αυτονομίας μας πρέπει να διδάσκεται στα Ελληνικά σχολεία, ώστε να αναπτύξουμε την ιδέα στην Ελληνική νεολαία, ότι δεν είμαστε Έλληνες δεύτερης διαλογής.

 Ελληνικό Έθνος ένιωσε ξανά την λύπη του ξεριζωμού από τις αλησμόνητες πατρίδες .

Οι νέες και νέοι, οφείλουμε να οργανωθούμε και να συσπειρωθούμε σε συλλόγους ομοσπονδίες πολιτικούς φορείς. Να κάνουμε τον δικό μας αγώνα για να κρατήσουμε την πατρίδα μας ζωντανή, όχι μόνο στα γλέντια και στους χορούς … αλλά στον στίβο του αγώνα για τα δικαιώματα τον Βορειοηπειρωτών σε Ελλάδα και Βόρεια Ήπειρο.ΘΗΒΑ:16/09/2012facebook: https://www.facebook.com/nikos.d.litis
twitter: https://twitter.com/Nikos_Litis

nulled script