Το «τσίκρο» των αλβανοτσάμηδων βγήκε στην ύπαιθρο! Ζητούν από την Ελλάδα να αναγνωρίσει την «γενοκτονία» τους !!!
Σχόλιο: προστέθηκε το %subject., 27/06/2012 - 02:40
- Ο τίτλος του μπλοκ όπως εμφανίζεται στο χρήστη.
Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.
«Να βγει το Τσάμηκο από τις αίθουσες στις πλατείες» είναι το κεντρικό σύνθημα των αλβανωτσάμηδων για την εβδομάδα εκδηλώσεων και μνήμης της «γενοκτονίας» τους από τους έλληνες, που οργανώνουν κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Ιούνη. Σε 6 κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας της Αλβανίας, θα υπάρχουν video wall που θα προβάλουν μαρτυρίες των επιβιωσάντων του «ολοκαυτώματος» και την ανάδειξη της «τσάμηκης ιστορίας» προβάλλοντας περιοχές της Θεσπρωτίας!!! Οι κεντρικές πλατείες των Τιράνων «τσαμοστολίστηκαν» με το συνθημα “I love Cameria”.
Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων τους θα είναι η πορεία από το Κλογερι των Αγίων Σαράντα στο συνοριακό φυλάκιο του Μαυρομάτι που θα γίνει το Σάββατο 30/6/2012. Ο πρόεδρος του κόμματος των τσάμηδων PDIU Shpetim Idrizi, έκανε έκκληση για να συγκεντρωθούν χρήματα για την κατασκευή του μνημείου που θα γίνει στο Κλογέρι, εις μνήμη – όπως υποστηρίζει - των 3.000 θυμάτων της Τσαμουριάς.
Είναι γεγονός ότι σε κάποια χωριά της Θεσπρωτίας ζούσε μία μειονότητα αλβανόφωνων μουσουλμάνων, ο αριθμός των οποίων κυμαίνονταν γύρο στις 20.000. Κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας ήταν τα χαϊδεμένα παιδιά και οι «αφέντες» της Θεσπρωτίας έχοντας ως τσιφλίκια τα ελληνικά χωριά. Στο μεσοπόλεμο ακολούθησε μία περίοδος εντάσεων μεταξύ των ελλήνων και των αλβανόφωνων μουσουλμάνων με τους δευτερους να υποδέχονται τον κάθε κατακτητή που έρχονταν στην Ελλάδα, ως απελευθερωτή. Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έφυγαν για την Αλβανία, άλλοι για να γλυτώσουν από τις δίκες για τις βαρβαρότητες που είχαν διαπράξει στους έλληνες της περιοχής, άλλοι γιατί είχαν ενταχθεί ως μισθοφόροι στα ναζιστικά τάγματα και πολεμούσαν εναντίων των ελλήνων, άλλοι γιατί προτίμησαν να ζήσουν σε ένα ομοεθνές κράτος ενώ σίγουρα θα υπήρχαν και ενέργειες αντίποινας από έλληνες τις περιοχής για τα εγκλήματα, κλοπές και πυρπολήσεις ολόκληρων χωριών που είχαν προκαλέσει. Σε τέτοιες καταστάσεις υπάρχουν ενδεχομένως και αθώα θύματα αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν τόσοι όσους αναφέρει ο Idrizi(γελούν με αυτούς τους αριθμούς και οι ίδιοι οι Αλβανοί) και σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε γενοκτονία.