Στελέχη της Ελληνικής Μειονότητας ζητούν...Ελλάδα και Εκκλησία ν' αναλάβουν το Στρατ. Νοσοκομείο Αργυροκάστρου


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Στελέχη της Ελληνικής Μειονότητας ζητούν...
Ελλάδα και Εκκλησία ν' αναλάβουν το Στρατ. Νοσοκομείο Αργυροκάστρου
Θα περιθάλπονται εκεί οι Αλβανοί πολίτες και θ' αποσυμφορηθούν έτσι τα νοσοκομεία της Ηπείρου

«Είναι ανάγκη το Ελληνικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αργυροκάστρου, όχι μόνο να εξακολουθήσει να λειτουργεί, αλλά να επανδρωθεί και να εκσυγχρονισθεί ακόμη περισσότερο με ευθύνη της Ελλάδας».
Αυτό προτείνεται από στελέχη της Ελληνικής Μειονότητας, τα οποία τονίζουν ότι το νοσηλευτικό αυτό ίδρυμα πρέπει να περιέλθει στο Ελληνικό υπουργείο Υγείας, το οποίο σε συνεργασία και με τη συμμετοχή της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, να το αναλάβει συνολικά. Δηλαδή να μεριμνά και για τη χρηματοδότησή του και για την πρόσληψη προσωπικού και για όλες τις ανάγκες του.
Μια τέτοια εξέλιξη, τονίζουν, θα έχει ως συνέπεια οι Αλβανοί πολίτες να περιθάλπονται στον τόπο τους και να μην αναγκάζονται να μετακινούνται στα Γιάννινα, για να αντιμετωπίσουν προβλήματα της υγείας τους. Έτσι και το ελληνικό κράτος δεν θα ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για τη νοσηλεία τους στα εδώ ελληνικά νοσοκομεία, τα οποία θα αποσυμφορηθούν, ενώ οι ίδιοι θα εξυπηρετούνται στον τόπο τους.
Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι η καλύτερη λύση και οι συναρμόδιοι υπουργοί επιβάλλεται να κινηθούν δραστήρια για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Είναι κρίμα να υποβαθμισθεί ένας Ελληνικός «ναός» υγείας στο Αργυρόκαστρο!
Το νοσοκομείο Αργυροκάστρου ιδρύθηκε το 2003, από τον τότε υπουργό Εθνικής Αμύνης Άκη Τσοχατζόπουλο και είναι πραγματικά κόσμημα για την Αλβανία. Η αρχική συμφωνία προέβλεπε να λειτουργήσει για πέντε χρόνια με την ευθύνη της Ελληνικής πολιτείας και μετά να παραδοθεί στην Αλβανία. Η περίοδος των πέντε χρόνων ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.
Ως γνωστόν όμως η Αλβανία δεν έχει προς το παρόν την οικονομική δυνατότητα, ούτε τις απαραίτητες υποδομές για να ενσωματώσει στο σύστημα υγείας της το Ελληνικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Το ίδρυμα στεγάζεται σε καινούργια κτίρια, είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και υπηρετούν σ’ αυτό έμπειροι στρατιωτικοί γιατροί. Εκεί ανακουφίζουν τον πόνο τους εκατοντάδες Αλβανοί σε καθημερινή βάση και απολαμβάνουν τη φροντίδα και την περιποίηση του προσωπικού.
Είναι κοινή η θέση ότι οι Ελληνοαλβανικές σχέσεις πρέπει να είναι ομαλές και καλές, προς όφελος και των δύο λαών. Σε αυτή την κατεύθυνση εργάζονται αποφασιστικά και ουσιαστικά οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και χρόνια.

***
Θα αναφερθούν στη συνέχεια συγκεκριμένες περιπτώσεις που φανερώνουν ξεκάθαρα την ευνοϊκή διάθεση του Ελληνικού κράτους και του Ελληνικού λαού απέναντι στην Αλβανία.
l Χιλιάδες Αλβανοί πολίτες έχουν νοσηλευτεί μέχρι τώρα στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, αλλά και στο νοσοκομείο Φιλιατών, καθώς και σε άλλα νοσοκομεία της Ελλάδας. Τους παρέχεται πλήρη ιατρική περίθαλψη και αντιμετωπίζονται με απόλυτη επιτυχία σοβαρά περιστατικά υγείας. Τα χρήματα που ξοδεύει η ελληνική πολιτεία είναι πολλά, προκειμένου να θεραπευτούν οι άνθρωποι.
l Χιλιάδες Αλβανοί πολίτες ζουν και εργάζονται στην φιλόξενη Ελλάδα. Βγάζουν το ψωμί των οικογενειών τους και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.
l Η Ελλάδα συχνά ενισχύει την Αλβανική Αστυνομία με αυτοκίνητα και άλλα μέσα, προκειμένου να εδραιωθεί καθεστώς ασφάλειας στη χώρα αυτή.
l Ακόμη την εξοπλίζει με πυροσβεστικά οχήματα, ώστε να συμβάλλει στην πυροπροστασία της. Όταν εκδηλώνονται φωτιές στο Αλβανικό έδαφος η Ελλάδα συνδράμει στην κατάσβεσή τους. Όμως, όταν ανάβουν φωτιές στην Αλβανία, αυτές τις αφήνουν να έρχονται ανεμπόδιστα στην Ελλάδα!..
l Η Ελληνική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της ένταξης της Αλβανίας στην Ευρώπη, επιθυμώντας να αναπτυχθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η χώρα αυτή.
l Το Ελληνικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αργυροκάστρου ας αποτελέσει ένα ακόμη βήμα προόδου των Ελληλοαλβανικών σχέσεων.