ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Πανηγυρική η 97η Επέτειος της Ανακηρύξεως της Αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.
97 Επέτειος Αυτονομίας Βορείου Ηπείρου
97 Επέτειος Αυτονομίας Βορείου Ηπείρου
97 Επέτειος Αυτονομίας Βορείου Ηπείρου

97 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την ηρωική εκείνη 17η Φεβρουαρίου 1914 όπου ο ηρωισμός παραμέρισε το φόβο και έδωσε θέση στη φιλοπατρία των προγόνων του Βορειοηπειρωτικού έπους.97 χρόνια από την ιστορική ανύψωση της σημαίας της Αυτονομίας αλλά και την αρχή του αγώνα των Ιερολοχιτών.


Υπό την οργάνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του «Συλλόγου Βορειοηπειρωτών», την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, για ακόμα μία φορά, εορτάστηκε πανηγυρικά η Επέτειος Ανακηρύξεως της Αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου.


Η δοξολογία  τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση, στην Αθήνα.Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο  Θεοφάνης Καλυβιώτης, Πρόεδρος της « Νεολαίας Βορειοηπειρωτών». Ο κ.Καλυβιώτης πέραν από τη σημαντικότητα του γεγονότος της ανεξαρτησίας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επερχόμενη απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία τονίζοντας πως όλοι μας πρέπει να δώσουμε δυναμικό και βροντερό παρόν!  Στη συνέχεια, ακολούθησε πομπή των παρευρισκομένων και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, εμπρός από τη Βουλή των Ελλήνων.


Δυναμικό  παρών έδωσαν τα μέλη της  «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών» όπου κρατώντας τα λάβαρα με παραδοσιακές ηπειρώτικες στολές, τη  Σημαία της Αυτονόμου Ηπείρου αλλά και πανό οδήγησαν την πομπή στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου.


Στέφανα κατατέθηκαν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, κ. Χαράλαμπο Καραθάνο , τον εκπρόσωπο της  «Ε.Ν.Β.Η»  κ. Ελευθέριο Αναγνώστη, τον πρόεδρο της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών» κ. Θεοφάνη Καλυβιώτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Βασίλειον Κόκκαλη εκ’ μέρους του Περιφερειάρχου Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού, τον κ. Χρήστο Γιάνναρη εκ’ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Απόστολο Μπαμίχα εκ μέρους του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ), τον Βαγγέλη Κομνινάκη εκ μέρους της οργανώσεως Ασβέστη Ελληνική Φλόγα «Ναπολέων Ζέρβας». Μετά την κατάθεση εψάλη ο Εθνικός μας Ύμνος.


 


Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι κ. κ. : Ιωάννης Γρίβας, τέως Πρωθυπουργός, Νίκος Καντερές, Βουλευτής Ν.Δ, Θάνος Πλέυρης , Βουλευτής  ΛΑ.Ο.Σ, Κωνσταντίνος Κοζυράκης εκ μέρους της ΑΧΕΠΑ, Αντώνιος  Τσιμούρης , πρόεδρος Αναπήρων  και Θυμάτων του πολέμου 1940-1941, Αθανάσιος Σπυράκος, τέως  Αντιδήμαρχος Αθηναίων, Εκπρόσωπος Νικήτα Κακλαμάνη καθώς και πρόεδροι και εκπρόσωποι βορειοηπειρωτικών φορέων.


 


Νεολαία Βορειοηπειρωτών 

nulled script