Με επεισόδια πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης των 4 αδικοχαμένων νέων στο Αλύκο


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.
Στεφάνι Νεολαίας Βορειοηπειρωτών : Αλύκο 12 Δεκεμβίου 2010
Μνημείο των 4 νέων στο Αλύκο
Κατάθεση στεφάνου απ΄τον πρόεδρο της Νε.Β: Αλύκο 12 Δεκεμβρίου 2010
12 Δεκεμβρίου 2010 : Εκδήλωση τιμής και μνήμης

Σε μια έντονα φορτισμένη συγκινησιακή ατμόσφαιρα και με αρκετά επεισόδια  στο  χωριό Αλύκο  στο κέντρο του Βούρκου,  πραγματοποιήθηκε σήμερα,12 Δεκεμβρίου, όπως κάθε χρόνο η εκδήλωση προς τιμήν των 4 παλικαριών που σκοτώθηκαν στα Ελληνοαλβανικά σύνορα το 1990, αναζητώντας το δρόμο της ελευθερίας και της δημοκρατίας


Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν οι συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί των παιδιών καθώς και αρκετός κόσμος απ τα γύρω χωριά και την Ελλάδα, θέλοντας  να αποτίσουν φόρο τιμής στους αδικοχαμένους νέους.


Μετά τη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό ναό του χωριού και το τρισάγιο που τελέστηκε στη μνήμη τους, ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο κέντρο του Αλύκου που βρίσκεται το μνημείο για την κατάθεση στεφάνου.Κατά τη διάρκεια των ομιλιών οι συγγενείς των παιδιών έδειξαν ενοχλημένοι απ τους λόγους των πολιτικών μας εκπροσώπων, οι οποίοι δεν περιορίστηκαν στα γεγονότα της ημέρας αλλά μετέτρεψαν την εκδήλωση σε πολιτική άρρενα. Οι συγγενείς απογοητευμένοι απ την τροπή που πήρε η εκδήλωση δεν επέτρεψαν σε κανέναν πολιτικό να καταθέσει στεφάνι, θεωρώντας πως προσβάλουν τη μνήμη των παιδιών τους με τη στάση και τη συμπεριφορά τους. Η Νεολαία Βορειοηπειρωτών ήταν ο μόνος φορέας που οι συγγενείς δεν διαφώνησαν να καταθέσει στεφάνι. Ο πρόεδρος της Νε.Β, Θεοφάνης Καλυβιώτης απευθυνόμενος στον κόσμο τόνισε πως : “λυπούμαστε πραγματικά για την εξέλιξη της εκδήλωσης, εμείς ήρθαμε εδώ σήμερα για να τιμήσουμε τα πρόσωπα αυτά και σε αυτό θα μείνουμε”.


Νεολαία Βορειοηπειρωτών