ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕ.Β ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.
Συνάντηση "Νε.Β" με τον Πρόεδρο του "Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών" κ. Χρυσόστομο Δήμου

Αρχές Νοεμβρίου επισκέφτηκαν την Αθήνα ο Πρόεδρος του "Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών" και επίτιμος Πρόεδρος της "Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης", κ. Χρυσόστομος Δήμου όπως επίσης και ο Γενικός Γραμματέας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Σπύρος Κωσταδήμας μαζί με την Ταμία της Ομοσπονδίας, κ. Δήμητρα Πέτσα.
Έπειτα από αίτημα επίσημης συνάντησης από τον κ. Χρυσόστομο Δήμου με τη «Νεολαία Βορειοηπειρωτών», τη προηγούμενη Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010, εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της «Νε.Β» συναντήθηκαν μαζί του έχοντας ως βασικό γνώμονα την επίτευξη άμεσης συνεργασίας και στήριξης των προσπαθειών του σωματείου.Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε δύο καίρια θέματα που μας απασχολούν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αρχικώς, και υπό την προσμονή της Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας της «Νε.Β» την επόμενη ημέρα, 4 Νοεμβρίου, έξω από την αλβανική Πρεσβεία, ο κ. Δήμου θέλησε να ενημερωθεί για τα αιτήματά μας, τα οποία προκύπτουν από τη Σύμβαση Πλαίσιο την οποία έχει υπογράψει η Αλβανία όσον αφορά το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Έπειτα από εκτενή αναφορά στο περιεχόμενο των αιτημάτων αλλά και των απαιτήσεών μας, ο κ. Δήμου συνεχάρη τη «Νε.Β» για την πρωτοβουλία αυτή, την οποία υποστήριξε και με την παρουσία του την επόμενη ημέρα στη Συγκέντρωση.
Το δεύτερο και ιδιαιτέρως σημαντικό θέμα για το οποίο θέλησε να ενημερωθεί αφορούσε την επικείμενη απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία τον Απρίλιο του 2011 και τον τρόπο συσπείρωσης και ενημέρωσης του πληθυσμού.
Το ενδιαφέρον του ίδιου όπως επίσης και του κ. Κωσταδήμα αλλά και της κ. Πέτσα όσον αφορά τα βορειοηπειρωτικά ζητήματα ήταν έκδηλο για ακόμα μία φορά και δεν αναλώθηκε μόνο σε θεωρητικά και αόριστα ζητήματα αλλά σε άμεση και επίσημη διαβεβαίωση πως το «Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών» όπως επίσης και η «Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης» είναι στο πλευρό της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών» με πλήρη υποστήριξη και βοήθεια από μέρους τους.
Με τη σειρά μας να ευχαριστούμε τους παραπάνω φορείς για το ενδιαφέρον τους, ευελπιστώντας η συνεργασία αυτή να επιφέρει σύντομα καρπούς.
Νεολαία Βορειοηπειρωτών

nulled script