Αλβανία: Παρουσίαση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας στον Steve Forbes


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Σαλί Μπερίσα: «Πρώτα επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω από την καρδιά μου, κ. Forbes, που με καλέσατε. Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Χθες ήμουν στον ΟΗΕ και άκουγα τους αρχηγούς κρατών και τους πρωθυπουργούς. Η συζήτηση ήταν σχετικά με τους αναπτυξιακούς στόχους της χιλιετίας. Αυτό που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ο Σεπτέμβριος '92, όταν ήρθα σε αυτό το δωμάτιο εκεί και απευθύνθηκα στο κοινό, ως πρόεδρος μιας χώρας η οποία, την εποχή εκείνη, ήταν η τρίτη ή η τέταρτη πιο φτωχή χώρα του κόσμου, με 204 δολάρια κατά κεφαλήν εισόδημα. Μια χώρα σχεδόν εξ ολοκλήρου σε πείνα και ανεργία 80%.

Καμία χώρα δεν υπέστη μεγαλύτερη καταστροφή από τη δική μου από την υπερ-κολεκτιβοποίηση και τις δικτατορίες . Αλλά τώρα, χθες, καθόμουν εκεί εκπροσωπώντας πραγματικά μια διαφορετική χώρα. Μια χώρα που πέρασε από τα βάραθρα της φτώχειας και της δυστυχίας σε μια χώρα μεσαίου - ανώτερου εισοδήματος. Μια χώρα η οποία ενώ είχε μια συνολική κατάρρευση της οικονομίας , πέρυσι είχε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη. Μια χώρα η οποία ενώ βάσιζε την παραγωγή της εξ ολοκλήρου στο δημόσιο τομέα, σήμερα το 80% του ΑΕΠ της προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα. Μια χώρα η οποία έχει πολύ δρόμο να κάνει ακόμα, εντούτοις από όλους τους δρόμους της παγκοσμιοποίησης, σίγουρα επιτυγχάνει να διαβεί, μία προς μία, τις λεωφόρους που είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον.

http://www.balkans.com

nulled script