Αλβανοί δολοφόνησαν τον 37χρονο Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα, γιατί μιλούσε ελληνικά!


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Αύγουστος 2010 και ενώ τα χωριά μας έχουν την τιμητική τους καθώς ένα μεγάλο μέρος εκπατρισμένων βορειοηπειρωτών επιστέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα για τον εορτασμό του 15 Αυγούστου, η Χιμάρα γίνεται για μια ακόμα φορά στόχος των Αλβανών με θύμα τον 37χρονο Αριστοτέλη Γκούμα.

Το αναπάντεχο γεγονός που συγκλόνισε όλους και έβαψε στα μαύρα τη κοινότητά μας συνέβη το βράδυ της 12 Αυγούστου 2010 στην περιοχή Καμπί της Χιμάρας.Ο Αριστοτέλης Γκούμας υπήρξε το θύμα όχι των απλών συγγυριών όπως θέλουν κάποιοι να μας κάνουν να πιστέψουμε αλλά μιας έντονης εθνικιστικής διένεξης που προκάλεσε η καλά οργανωμένη ομάδα των Αλβανών δολοφόνων.Μέλη της ομάδας αυτής δημιουργούσαν αλλεπάλληλα επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες στη Χιμάρα και πάντα με τον ιδιο λόγο. Αφορμή της δολοφονίας αποτέλεσε η ελληνική και μητρική γλώσσα που μιλούσε το θύμα στον τόπο του. Το έγκλημα αυτό δημιούργησε αναβρασμό στη Χιμάρα με τους κατοίκους ξεσηκωμένους να κλείνουν τους δρόμους έως ότου να συλληφθούν οι ένοχοι.Μετά απο λίγες ώρες η αστυνομία συνέλαβε 7 απ τους στυγερούς δολοφόνους. Δυστυχώς όμως γεγονότα όπως αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν στη Χιμάρα.Το απεχθές έγκλημα υπενθυμίζει στους Χιμαραίους πως ακόμα δεν μπορούν να ζήσουν ειρηνικά και ελεύθερα στον τόπο τους όταν εθνικιστικές και ρατσιστικές πράξεις όπως αυτή σπέρνουν το φόβο.

Ως Νεολαία Βορειοηπειρωτών καταδικάζουμε ενέργειες όπως αυτήν και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους γονείς και συγγενείς του αδικοχαμένου Αριστοτέλη Γκούμα.

Νεολαία Βορειοηπειρωτών

nulled script