Δελτίο Τύπου:ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς των Ελληνικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στη Μικρά Ασία και Ανατολική Θράκη.
Άρχισε το 1914 και έφτασε στο τελικό της στάδιο το 1923. Υπολογίζεται ότι στοίχισε τη ζωή 300.000 με 350.000 Ελλήνων στην περιοχή του Πόντου. Οι επιζώντες κατέφυγαν στον Άνω Πόντο (στην ΕΣΣΔ) και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, στην Ελλάδα.
Το Ποντιακό ζήτημα αποτελεί ένα θέμα που απασχολεί τον ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια, αφού για πολιτικούς και άλλους λόγους έμεινε στο περιθώριο, παρότι αυτό το κομμάτι του μείζονος Ελληνισμού συνεισέφερε σε διάφορες χρονικές φάσεις στο ελληνικό πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι.
Η Νεολαία Βορειοηπειρωτών καλεί αύριο, Τετάρτη 19 Μαϊου 2010, όλα τα μέλη και τους υποστηρικτές της σε πορεία στην Πλατεία Συντάγματος. Ώρα προσέλευσης : 18.00 μ.μ. Ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου συνεχίζεται. Θα είμαστε όλοι εκεί.

Νεολαία Βορειοηπειρωτών

nulled script