Η Νε.Β καταδικάζει τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων.


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Ημέρα Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010. Εικόνες ντροπής στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, είχε προγραμματιστεί 24ωρη πανελλαδική απεργία από τη ΓΣΕΕ και 48ωρη από την ΑΔΕΔΥ με σκοπό την υπεράσπιση βασικών και θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων τα οποία, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, προσβάλλονται και θίγονται από την ανακοίνωση των νέων οικονομικών μέτρων. Η διαδήλωση ξεκίνησε με ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, κάτι το οποίο άλλαξε στη συνέχεια καθώς προκλήθηκαν επεισόδια διαφορετικής εντάσεως σε διάφορα χρονικά και τοπικά διαστήματα.

Δυστυχώς, πέραν από κάποια, αρχικώς, μεμονωμένα περιστατικά πυρκαγιών από μολότοφ, η κατάσταση πήρε άλλη τροπή και ξέφυγε του ελέγχου των αρμοδίων αρχών όταν ξέσπασε φωτιά σε κατάστημα της MARFIN BANK στην οδό Σταδίου. Ο τραγικός απολογισμός : 3 νεκροί υπάλληλοι από ασφυξία και αρκετοί άλλοι στα Νοσοκομεία Σωτηρία και Κρατικό Αθηνών. Φωτιά ξέσπασε και στον 4ο όροφο του Υπ. Οικονομικών όπου φυλάσσονται έγγραφα σχετικά με αδικήματα φοροδιαφυγής.

Η "Νεολαία Βορειοηπειρωτών" καταδικάζει τα σημερινά επεισόδια καθώς αυτά δεν αποτελούν ελευθερία έκφρασης των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά έλλειψη κριτικής σκέψεως και στάθμισης καταστάσεων από ορισμένα άτομα που, δυστυχώς, οδήγησε στην απώλεια τριών ανθρώπινων ζωών. Τέτοιου είδους περιστατικά αμαυρώνουν την εικόνα των Ελλήνων, αγωνιζόμενων πολιτών, αλλά και της χώρας ολόκληρης.

Τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των υπαλλήλων.

Νεολαία Βορειοηπειρωτών