ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ "ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ 18ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010


Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Το μπλοκ %name διαγράφηκε.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη <a href="%overview">σελίδα επισκόπησης των μπλοκ</a>.Σύντομη περιγραφή του μπλοκ σας. Χρησιμοποιείται στη σελίδα επισκόπησης των μπλοκ.

Διά της παρούσας ανακοίνωσης, η Νε.Β ευχαριστεί όλους τους νέους Βορειοηπειρώτες και νέες Βορειοηπειρώτισσες που προσήλθαν και με υπομονή συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβούλιου. Οι νέοι και οι νέες, που συμμετείχαν στις ανοιχτές εκλογές Νε.Β, έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα ότι θέλουν μια ζωντανή και μαχητική Νεολαία και μια νεολαία η οποία ανήκει στην Βόρεια Ήπειρο και σε κανένα πολιτικό κόμμα ή ομάδα. Συγχαίρουμε όλους τους συνυποψηφίους για τον αγώνα που έδωσαν και τους καλούμε μαζί να χαράξουμε μία νέα πορεία, μία νέα πολιτική της νεολαίας μας που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, συσπειρώνοντας τους χιλιάδες νέους, που όπως αποδείχθηκε τους απασχολεί το αύριο της κοινότητάς μας.

Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια ως προς όλους τους προβαλλόμενους ισχυρισμούς και καταγγελίες για παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία: -Αρχικά θα πρέπει να τονίσουμε, ότι η εκλογική διαδικασία που ακολουθήθηκε την 18η Απριλίου 2010 για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Νε.Β, είναι καθόλα σύμφωνη με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η εκλογή των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής έλαβε χώρα κατά τα προβλεπόμενα ρητά στο καταστατικό του σωματείου μας. Η ίδια εκλογική διαδικασία, τηρήθηκε και στις προηγούμενες διεξαχθείσες εκλογές της Νε.Β. Φαίνεται όμως, ότι οι δήθεν παρατυπίες και ενστάσεις έχουν να κάνουν όχι με την διαδικασία αλλά με την ενεργή και μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας μας.

-Τα βιβλία της Εφορευτικής Επιτροπής τηρήθηκαν κατά τον ίδιο τρόπο που τηρούνταν και κατά τις προηγούμενες εκλογές και σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ της Νε.Β

-Τηρήθηκε η μυστικότητα της ψήφου, καθώς ο κάθε ψηφοφόρος επιδεικνύοντας το νομιμοποιητικό έγγραφο του, καταχωρούνταν στο βιβλίο, ελάμβανε το φάκελο με σφραγίδα και μονογραφή, και το ψηφοδέλτιο. Αμέσως μετά, μόνος του και κατ΄ ελεύθερη βούληση και συνείδηση ψήφιζε τους υποψηφίους του νέου Δ.Σ.

-Για το ασφαλέστερο αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας δεν προσμετρήθηκαν οι διπλοψηφίσαντες και δύο τριπλοψηφίσαντες.

-Όλοι οι υποψήφιοι είχαν πρόσβαση στην αίθουσα όπου βρισκόταν η κάλπη καθώς και όλοι τους είχαν τον εκπρόσωπό τους στην αίθουσα αυτή, προς έλεγχο της διαφάνειας και της τήρησης της διαδικασίας.

Η οποιαδήποτε υπόνοια ή ισχυρισμός που θίγει το αποτέλεσμα των εκλογών της 18ης Απριλίου 2010 (Νε.Β), οι ισχυρισμοί κάποιων περί «διωγμών», «απρόκλητων επιθέσεων» και «απειλών», εξυπηρετεί οργανωμένα συμφέροντα που θέλουν την Νεολαία μας ουρά μηχανισμών και όχι αυτόνομη και πρωτοπόρα. Εξάλλου, οφείλουμε όλοι να αποδεχθούμε το αποτέλεσμα των εκλογών, αφού η οποιαδήποτε εκ των υστέρων προβαλλόμενη ένσταση, για δήθεν παρατυπίες της διαδικασίας των εκλογών καταρρίπτεται από το ίδιο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, το οποίο δεν επηρεάζεται ούτε ανατρέπεται. Οφείλουμε να προτάξουμε το αισιόδοξο μήνυμα που έφεραν οι εκλογές της 18ης Απριλίου 2010 με την μαζική συμμετοχή των νέων της Βορείας Ηπείρου και την ανατροπή του σκηνικού της κοινότητας μας ως προς το ενδιαφέρον της Νεολαίας για τα κοινά και τα ζητήματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, να προτάξουμε την αλληλεγγύη και την ψυχική ενότητά μας απέναντι στις μικρότητες, στους εγωισμούς και προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες.

Είναι λυπηρό, όμως, κάποιοι να επιλέγουν και να προτιμούν μια πρωτοφανή εκστρατεία λάσπης και όχι την δημοκρατική αντιπαράθεση με επιχειρήματα. Αυτές είναι πρακτικές του παρελθόντος που χαρακτήριζαν την κοινότητα μας, ΑΛΛΑ δεν ταιριάζουν στους νέους ανθρώπους αλλά ούτε και στους νέους και νέες της Νε.Β και στους σκοπούς και στόχους του σωματείου μας. Την επομένη ημέρα των εκλογών, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, φοράμε όλοι την ίδια φανέλα, τη φανέλα της ενωμένης νεολαίας μας που έχει προτεραιότητά της, την ενότητα και την συσπείρωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, την διαμόρφωση των εξελίξεων σε θετική κατεύθυνση για την κοινότητά μας. Στο χέρι μας είναι να δώσουμε μια νέα πνοή αλλαγής στην Νε.Β που θα μεταλαμπαδευθεί στην ευρύτερη νεολαία.

Η Νε.Β δεν είναι ουρά μηχανισμών αλλά είναι μια αυτόνομη νεολαία που πρέπει να μάχεται και να συγκρούεται για τα ζητήματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Η Νε.Β. ΔΕΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ και τούτο αποδείχθηκε ατράνταχτα από τις εκλογές της 18ης Απριλίου 2010.

Νεολαία Βορειοηπειρωτών