Καλώς σας βρήκα
Σχόλια, ερωτήσεις νέων μελών & επισκεπτών. δοκιμές προφίλ.Συντονιστής: Νέοι
από original 21 » 13:05 pm 27 10 2006
-
original 21 - Μέλος
από Never Surrender » 05:43 am 28 10 2006
-
Never Surrender - Συντονιστής
από Never Surrender » 07:07 am 29 10 2006
-
Never Surrender - Συντονιστής
από Barbakas » 01:13 am 07 11 2006
Χαιρετω ολα τα μελη του Φορουμ!
Ειμαι απο τη Χιμαρα! Το ονομα του ψευδονυμου μου ειναι η ονομασια του Φρουριου (Καστρου) της Χιμαρας - Μπαρμπακάς - , οπου η ιστορια του αρχιζει απο τον μυκηναικο πολιτισμο καθως στο παλαιο καστρο υπαρχουν ακομα οι πετρες οι οποιες εκεινη την εποχη κοσμουσαν τα Περιφημα Κυκλωπεια Τειχοι οπως λεγονταν, ομως το Καστρο γκρεμιστηκε και ξαναχτιστηκε στη βαση του Παλιου πολλες φορες στους αιωνες που περασαν !
Μπαρμπακας ειναι ονομασια Βηζαντινη που εδιναν στα Φρουρια εκεινη την εποχη και σημαινει - υψηλο περιτειχισμα, μικρο καστρο, που μεσα περικλειει το σπιτι του αρχοντα ή βασιλια, την εκκλησια και τα απολυτα απαραιτητα εγγραφα και την περιουσια του Τοπου-
Στη Χιμαρα οι ντοπιοι ακομα ετσι το αναφερουν,το καστρο.
Η φωτογραφια στο Αβαταρ,ειναι του Αρχηγου της Χιμαρας, Σπυρου Μηλιου - Αγωνιστη του 1821!
Ειμαι απο τη Χιμαρα! Το ονομα του ψευδονυμου μου ειναι η ονομασια του Φρουριου (Καστρου) της Χιμαρας - Μπαρμπακάς - , οπου η ιστορια του αρχιζει απο τον μυκηναικο πολιτισμο καθως στο παλαιο καστρο υπαρχουν ακομα οι πετρες οι οποιες εκεινη την εποχη κοσμουσαν τα Περιφημα Κυκλωπεια Τειχοι οπως λεγονταν, ομως το Καστρο γκρεμιστηκε και ξαναχτιστηκε στη βαση του Παλιου πολλες φορες στους αιωνες που περασαν !
Μπαρμπακας ειναι ονομασια Βηζαντινη που εδιναν στα Φρουρια εκεινη την εποχη και σημαινει - υψηλο περιτειχισμα, μικρο καστρο, που μεσα περικλειει το σπιτι του αρχοντα ή βασιλια, την εκκλησια και τα απολυτα απαραιτητα εγγραφα και την περιουσια του Τοπου-
Στη Χιμαρα οι ντοπιοι ακομα ετσι το αναφερουν,το καστρο.
Η φωτογραφια στο Αβαταρ,ειναι του Αρχηγου της Χιμαρας, Σπυρου Μηλιου - Αγωνιστη του 1821!
" Σφίχτε τις πλώρες άφοβα, θαλασσοπόροι ξένοι,Θάλασσα μες στο Πάνορμον, θυμός ανέμου μπαίνει,Κι' αυτό που τωρα βλέπετε στο Πάνορμον σαν άστρο,Ειναι της νίκης τρόπαιον, αστραποβόλον κάστρο.Νυφάδες Χιμαριώτισσες τ' ανέστησαν με ζήλο,..."
Βηλαράς,1813
Βηλαράς,1813
-
Barbakas - Τακτικό μέλος
από Mikrh_loulou » 21:51 pm 24 02 2007
Kanenas den thelei na pethanei otan tha erthei h wra na pethanei!!!!!
-
Mikrh_loulou - Δημοσιεύσεις: 4
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες
- Ευρετήριο Δ. Συζήτησης
- Η ομάδα • Διαγραφή cookies Δ. Συζήτησης • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]