[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 379: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 379: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4737: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3872)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4739: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3872)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4740: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3872)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4741: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3872)
 Φόρουμ της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών • Προβολή θέματος - ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση
Τώρα είναι 06:12 am 22 11 2024

ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Συντονιστής: Νέοι

ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον, Η Αυτονομία, Η Ανεξαρτησία, Η Ένωση

Πρέπει να αρκεστούμε μόνο στην απαίτηση για εφαρμογή των διεθνών κανόνων περί προστασίας μειονοτήτων;
14
20%
Να απαιτήσουμε την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας και την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου;
31
44%
Να παλέψουμε για ένα νέο ανεξάρτητο κράτος στα πρότυπα του Κοσσόβου;
4
6%
Να ζητήσουμε την ένωση με την Ελλάδα;
18
26%
Άλλο
3
4%

Σύνολο ψήφων : 70

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό παρατηρητης » 00:37 am 15 03 2008

Poison νεο μπουμπουκι εισαι εσυ?αποκαλεις εθνικιστες οσους βορειοηπειρωτες αναφερουμε την λεξη αυτονομια?η κανας αλβανος εισαι η κανας βορειοηπειρωτης με "φουξικες" καταβολες...
Κανε μας την χαρη σε παρακαλω πολυ,εχουμε χορτασει απο τετοιες αριστεριστικες εκφρασεις "εθνικιστικες κορωνες" κτλ..

φιλικα ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ....
Άβαταρ μέλους
παρατηρητης
Τακτικό μέλος

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 02:41 am 15 03 2008

"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος

Δημοσίευσηαπό tziobanis » 03:31 am 15 03 2008

Οποία η τιμή να σχολιάζει post μου η Μεγαλειότης του η ίδια?

Θέλω να ξεκαθαρίσω σε όλους τους τόνος πως οι ειρωνείες Σας δεν γίνονται δεκτές. Δεν μπορώ να ξέρω (και δε θα κάτσω να ψάξω) τι σκοπιμότητες εξυπηρετείτε. Εξ ου θεωρώ κάθε προσπάθεια διαλόγου μαζί σας χαμένο χρόνο.
Το σαρκασμό και τα υπονοούμενα με τα οποία προσπαθείτε να διαβάλετε τα γραφόμενα μου, σας τα επιστρέφω αυτούσια.

ΥΓ. Η αφεντιά μου τουλάχιστον κύριε ακόμη προσπαθεί. Εσείς?

Για τους φίλους που θυμάμαι αυτά τα βράδια
Για τα νεύρα που μου σπάσαν στο στρατό
Για τα όνειρα που μας τα δώσαν άδεια
Δεν θυμάμαι πως την πάτησα και 'γω
Για σένα κούκλα μου που βλέπω να παλεύεις
Και για μένα που έχω κολλήσει εδώ
Για τις μέρες που θα 'ρθούν και τις φοβάμαι
Σ' ένα κόσμο που έχει αντίκρυσμα σκληρό
Α... κόμα προσπαθώ
Α... κόμα προσπαθώ
Για τα χρόνια που θυμάμαι απ'το σχολείο
Για όσα είδα και δεν ήθελα να δω
Για αυτά που μ'έμαθαν να ζω και να ελπίζω
Και δεν είναι αυτά που βρήκα εγώ
Για τα σύνορα που θέλω να καούνε
και για κόσμους όμορφους που πάω να βρω
Για τα μάτια σου που στο μυαλό μου ζούνε
Για όλα αυτά που τώρα τραγουδώ.
Άβαταρ μέλους
tziobanis
Μέλος

Δημοσίευσηαπό aZu » 11:19 am 15 03 2008

Παρακαλούνται τα τζιοβόρια και οι τζιομπάνηδες να μην διακομοδούν τα σοβαρά θέματα (γι' ακόμη μια φορά).

Για να μην εξελιχθεί και αυτό το σοβαρό θέμα σε "ότι να'ναι" ... On topic please.
Άβαταρ μέλους
aZu
Συντονιστής

Δημοσίευσηαπό poison » 16:09 pm 15 03 2008

Προς όλους τους "θιγμένους πατριώτες":
Η περιοχή της Αλβανίας που εκτείνεται μέχρι τον Γενούσο ποταμό (Σκουμπίνι στην σημερινή του ονομασία) μπορεί να κληθεί Βόρεια Ήπειρος μόνο με γεωγραφικά κριτήρια, όχι με εθνολογικά. Διότι απλούστατα Έλληνες μειονοτικοί διαβιούν μόνο στους νομούς Αγ. Σαράντα, Δελβίνου, Αργυροκάστρου, στην Χιμάρα και στην Νάρτα της Αυλώνας καθώς και σε 2 χωριά της Πρεμετής. Όπότε οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής αυτής (μη ελληνόφωνοι) μπορούν και αυτοί με γεωγραφικά κριτήρια να χαρακτηριστούν Βορειοηπειρώτες. Και πιστέψτε με, οι Αλβανοί Βορειοηπειρώτες είναι πολύ περισσότεροι από εμάς............. .
Ή πιστεύετε και εσείς πως είναι Έλληνες οι Αλβανοί χριστιανοί ή ακόμα και Βλάχοι του Νότου; Και αν υπάρχει κάποιος εδώ που πιστεύει ότι οι Έλληνες της Αλβανίας διαβιούν σε παραπάνω περιοχές από τις ανωτέρω τον προκαλώ να μου τις γράψει. Αλήθεια, υπάρχει κανείς εδώ που να είναι από την Κορυτσά ή από το Μπεράτι (να είναι γηγενής και όχι απλά να διαβιούσε εκεί); Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί εδώ που πιθανόν να είναι από την Χιμάρα ή τους Δρυμάδες ή την Παλιάσα, υπάρχει όμως κανείς που να είναι από το Πύλιουρι ή από το Τσόραϊ;
Επίσης, για όσους αμφισβήτησαν την καταγωγή μου είμαι από την Δρόπολη (Γεωργουτσάτι) και έμενα στο Αργυρόκαστρο, γι' αυτό και ξέρω πολύ καλά που διαβιούν Έλληνες και που όχι στις περιοχές αυτές. Εξάλλου για όποιον με προκάλεσε να απαριθμήσω τις περιοχές τις Αλβανίας όπου ζουν Έλληνες μειονοτικοί, τον παραπέμπω στο σχετικό θέμα της ΝΕΒ για τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία,όπου απαριθμείται τι έλαβε ο κάθε υποψήφιος σε κάθε επαρχία.
Αλήθεια, αν είμαστε το 10% του πληθυσμού της Αλβανίας, όπως έγραψε κάποιος εδώ, γιατί στις εκλογές του 1991, χρονιά που πολύ λίγοι είχαν μεταναστεύσει στην Ελλάδα, η Ομόνοια μετά βίας είχε μπει στην Αλβανική Βουλή (δεν θυμάμαι το ακριβές ποσοστό, πάντως ήταν λιγότερο από 3%); Επίσης, αν είμαστε το 10% του συνολικού πληθυσμού, τότε υπερβαίνουμε τους 300.000 κατοίκους. Άλήθεια που έμεναν όλοι αυτοί; Γιατί αν αρθροίσουμε τον πληθυσμό του νομού Αυγυροκάστρου, Δελβίνου και Αγ. Σαράντα όπου διαβιεί κυρίως η Ελληνική μειονότητα (και στους 3 ήμασταν και είμαστε μειοψηφία) δεν ξεπερνάει τους 150.000 κατοίκους.
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι 2 διαφορετικά θέματα αυτά που ζητάνε οι Αλβανοί για την Τσαμουριά με αυτά που ζητάμε εμείς εδώ. Ο εθνικισμός για εμένα είναι ίδιος απ' όπου και αν προέρχεται. Αλήθεια, αυτά που ζητάμε εμείς για αυτοπροσδιορισμό από την Αλβανική Κυβέρνηση, τα αναγνωρίζει το Ελληνικό κράτος για τους μουσουλμάνους (Τούρκους) της Θράκης; Ή για τους Σλαβομακεδόνες π.χ. της Φλώρινας; Οι τελευταίοι σε τι διαφέρουν από εμάς; Και οι 2 μειονότητες είμαστε. Για εμένα η συμπεριφορά και των 2 κρατών (Ελλάδας , Αλβανίας) είναι το ίδιο κατακριτέα. Για εσάς εξαρτάται ποιος την ακολουθεί. Αν την ακολουθεί το ελληνικό κράτος και εξυπηρετεί το "εθνικό συμφέρον" είναι σωστή.

[*] Αν διεθνιστής είναι αυτός που αναζητά την αλήθεια, ανεξάρτητα αν τον συμφέρει ή όχι, τότε ναι είμαι διεθνιστής. Αφήνω σε εσάς τον αγνό πατριωτισμό του ΛΑΟΣ και του Παπαθεμελή ..................
[**]]Αντίθετα από αυτό που υπονοεί το όνομά μου εδώ, το δηλητήριο δεν το σκόρπισα, μάλλον το μάζεψα ........ Ο καθένας δικαιούται να γράψει και να πιστεύει ό,τι θέλει χωρίς να ζητήσει την άδεια κανενός, δικαιούμαι απλά εγώ να αντιδράω όταν νιώθω ότι γράφονται υπερβολές και παραποιείται η αλήθεια. Για το μέλος που μου ζήτησε να μην φωνάζω, δεν καταλαβαίνω πως με άκουσε .........
[***] Αν είστε τίποτα 17χρόνα, σας ζητώ συγνώμη. Δικαιολογείστε λόγω ηλικίας.
poison
Μέλος

Δημοσίευσηαπό poison » 16:14 pm 15 03 2008

ΘΕΜΙΔΑ, δεν δικαιολογείς το όνομά σου. η ζυγαριά σου γέρνει μονίμως προς τη μία πλευρά (άκου αλβανικά μυαλά .........!)
poison
Μέλος

Δημοσίευσηαπό παρατηρητης » 17:28 pm 15 03 2008

[quote="παρατηρητης"]Poison επετρεψε μου ορισμενες παρατηρησεις συμφωνα με την κριση μου.

[quote] μέχρι τον Γενούσο ποταμό (Σκουμπίνι στην σημερινή του ονομασία) [/quote]

αυτη ειναι η αλβανικη του ονομασια και οχι η σημερινη,εγω ακομα γενουσιο τον λεω!

[quote]
γιατί στις εκλογές του 1991, χρονιά που πολύ λίγοι είχαν μεταναστεύσει στην Ελλάδα, η Ομόνοια μετά βίας είχε μπει στην Αλβανική Βουλή (δεν θυμάμαι το ακριβές ποσοστό, πάντως ήταν λιγότερο απο 3%
[/quote]

καταρχην δεν τα ξερεις πολυ καλα εδω,αλλα σαν βορειοηπειρωτης που εισαι θα εχεις ακουστα την λεξη νοθεια και ειδικα εις βαρος ημων (σε ολες τις εκλογικες διαδικασιες,δεν μιλαω απαραιτητα για το 91)

[quote]
τα αναγνωρίζει το Ελληνικό κράτος για τους μουσουλμάνους (Τούρκους) της Θράκης; Ή για τους Σλαβομακεδόνες π.χ. της Φλώρινας;
[/quote]

η ελλαδα αναγνωριζει μουσουλμανους και οχι τουρκους οπως σκοπιμα εβαλες στην παρενθεση.Οσο για την σλαβομακεδονικη μειονοτητα πρωτη φορα την ακουω και δεν ξερω αν ειναι η ελλαδα εχει αναγνωρισει κατι τετοιο..
Οσο για το ποια ειναι η διαφορα μας με τις αλλες "μειονοτητες" που ανεφερες.εινα οτι εμας μας εχει αναγνωρισει και η Αλβανια,οτι οσα ζηταμε ειναι γραμμενα σε συνθηκη που και η Αλβανια εχει υπογραψει.

Σε προηγουμενο ποστς σου αναφερεις το κοσσοβο,τον πληθυσμο του και την ποσοστωση του σε σχεση με τους εκει σερβους και με βαση αυτων θεωρεις σωστο /λογικο αυτα που ζητουσαν οι κοσσοβαροι.Θα σε ρωτησω κατι,πιστευεις ειλικρινα οτι αυτος ειναι ο λογος που εγινε ανεξαρτητο το κοσσοβο?δλδ ο πληθυσμος?ποσες αλλες μειονοτητες ειναι πληθυσμιακα μεγαλυτερες και εχουν ανεξαρτοποιηθει?
Οποτε αστην αυτην την λογικη.Ναι μεν τωρα ειμαστε λιγοτεροι απο οτι ημασταν πριν 15 και πριν 50 χρονια,ομως οπως σε τοσα χρονια αλλαξε η κατασταση μας εις βαρος μας,ετσι σε αλλα 50 χρονια μπορει να αλλαξει υπερ μας,αρκει αυτοι που σπρωχνουν τοσα χρονια τους αλβανους να μας το επιτρεψουν.

[quote] Για εμένα η συμπεριφορά και των 2 κρατών (Ελλάδας , Αλβανίας) είναι το ίδιο κατακριτέα [/quote]

Μην συγκρινεις τις δυο χωρες....Ειναι αδικο για τους αλβανους( τους λες εμμεσα χεστες)

φιλικα ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ.......
Άβαταρ μέλους
παρατηρητης
Τακτικό μέλος

Δημοσίευσηαπό fuegogriega » 17:34 pm 15 03 2008

Απόψεις και θέσεις όπως του poison μόνον ως αντιεθνικές και αντιπατριωτικές μπορώ να τις χαρακτηρίσω και θεωρώ πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν εδώ μέσα. Προσβάλλουν όλους εμάς που γράφουμε εδώ μέσα εξαιτίας της αγάπης μας για αυτό που ονομάζεται Βόρειος Ήπειρος, προσβάλλουν τον αγώνα των παππούδων μας, προσβάλλουν την ίδια την ιστορία. Αλβανοθρεμένοι και ανιστόριτοι άνθρωποι δεν έχουν καμία θέση εδώ μέσα και πιστεύω πως όπως διαγράφονται ποστ γιατί δεν τηρούν τους κανόνες του φόρουμ θα πρέπει να διαγράφονται και τέτοιες θέσεις που προσβάλλουν την ιστορία. Ξέρω πως αυτό θα θεωρηθεί φασιστικό αλλά πιο φασιστικό είναι να προσπαθείς διαστρεβλώσεις καταστάσεισ καθαρά για τη δημιουργία εντυπώσεων. Υπάρχουν εξαιρετικά φόρουμ και μπλοκς που μπορεί ο κάθε Αλβανόφιλος να στηρίξει τις θέσεις του και τις βλέψεις των Αλβανών. Είναι λοιπόν μεγάλη ευθύνη των Διαχειριστών αυτού του φόρουμ να μην αφήνουν κανέναν να παραποιεί τον αγώνα μας. Και μην ακούσω πως πρόκειται για απόψεις που ελεύθερα και δημοκρατικά μπορούν να εκφέρονται, γιατί άλλο η άποψη και άλλο η εμπάθεια και ο ηλίθιος παραλληλισμός με θέματα που δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο να συγκριθούν...
fuegogriega
Μέλος

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 18:23 pm 15 03 2008

"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος

Δημοσίευσηαπό lazos » 19:16 pm 15 03 2008

Η αγάπη για την πατρίδα δημιουργεί ήρωες, ο πατριωτισμός γεννάει τον εθνικισμό, ο εθνικισμός ντύνει τη γη με τη μαυρίλα του πένθους.
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, να σκύφτει το κεφάλι
όταν πουλούν παλικαριές κι εγωισμούς οι άλλοι
Άβαταρ μέλους
lazos
Συντονιστής

Δημοσίευσηαπό keravnios » 19:41 pm 15 03 2008

Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος

Δημοσίευσηαπό Moira » 22:14 pm 15 03 2008

Άβαταρ μέλους
Moira
Τακτικό μέλος

Δημοσίευσηαπό ΧΑΝΤΑΚΑΣ » 22:47 pm 15 03 2008

Κάποιος εδώ μέσα πρέπει να μάθει λίγα πράγματα για την β/Ηπειρωτική πραγματικότητα:
1. Φίλε, η κωμόπολη που γράφεις, δεν λέγεται "Νάρτα" αλλά Άρτα.
2. Ευχαριστούμε που μας αναγνωρίζεις ότι εκτός από τις «μειονοτικές ζώνες», υπάρχουμε και στη Χιμάρα και στην Αρτα.
3. Δεν υπάρχουν «αλβανοί βορειοηπειρώτες». Όσοι Αλβανοί ζουν στα εδάφη μας είναι έποικοι ανεξαρτήτως χρονολογίας εγκατάστασης. Κανένας αλβανός που διαβιεί στις περιοχές μας δεν αυτοπροσδιορίζεται ως Ηπειρώτης.
4. Αλβανόφωνοι χριστιανοί με ελληνική συνείδηση υπάρχουν. Διάβασε και λίγο ιστορία ή εφημερίδες. Μήπως δεν το ξέρεις; Φαίνεται κάποιοι τους φοβούνται πολύ γιατί τους χαλάει τη σούπα περί «κάποιων χωριών ελληνοφώνων». Μήπως δεν ξέρεις πως αυτοπροσδιορίζονται – πολλοί πια – βλαχόφωνοι; Δεν έχεις ακούσει και πως στολίζουν τους Αλβανούς;
5. Τη Χιμάρα μην την αναφέρεις. Η Χιμάρα έκαψε τη γούνα κάποιων και να ετοιμάζονται και για νέες κασκαρίκες. Η επαρχία Χιμάρας θα ανάψει μεγάλη φωτιά που θα φωτίσει τους σκλάβους και θα κάψει τους δεσμώτες. Και ξέρουν όλοι ότι εμείς δεν αστειευόμαστε.
6. Από τη Δρόπολη μπορεί να λες ότι είσαι, αφού ο «τζάτζης» εγκατέστησε αρκετές οικογένειες αλβανών στους ΓΕΩΡΓΟΥΤΣΑΤΕΣ. Τώρα βέβαια δεν παίρνω όρκο μπορεί να γενιτσαροφέρνεις. Οι γονείς σου μιλάγαν ελληνικά στο σπίτι ή είσαι και εσύ από αυτούς τους «Έλληνες» που πιέζαν τη γιαγιά τους να μην μιλάει τη γλώσσα της. Καταλαβαίνω τον πόνο κάποιου να είναι Έλληνας αλλά να έχει την καρδιά Αλβανού.
7. Εσύ, αφού το παίζεις από τους Γεωργουτσάτες – πάντως δεν μας λες αν είσαι Έλληνας – τι ψηφίζεις; Μάλλον δεν ψηφίζεις ΟΜΟΝΟΙΑ. Αρκετοί Έλληνες δεν ψηφίζουν ΟΜΟΝΟΙΑ και πολλοί δεν προσέρχονται καθόλου στις κάλπες. Άρα, προσθέτοντας και την παραδοσιακή αλβανική βια και νοθεία, το 3% είναι αρκετό. Δεν νομίζεις;
8. Οι «τσάμηδες» ήταν πάντα οι άρχοντες της περιοχής. Αγάδες, τσιφλικάδες, θα έχεις ακούσει για άρχουσα τάξη, για καταπιεστές. Με την εγκαθίδρυση του ελληνικού κράτους και μετά την μικρασιατική καταστροφή ζήτησαν να φύγουν για την μαμά Τουρκία. Ο Πάγκαλος (παππούς) που νόμιζε ότι θα κάνει σχέσεις με την Αλβανία, τους κράτησε. Βέβαια οι ίδιοι ποτέ δεν συμβιβάστηκαν με την ιδέα ότι θα έχαναν τα κεκτημένα τους. Δηλαδή, δεν τους άρεσε η ιδέα της παραχώρησης γης σε ακτήμονες. Να μην σου επαναλάβω τα γνωστά περί συμμαχίας τους με τους Ιταλούς (θα μου πεις ότι ολάκερη Αλβανία συμμάχησε μαζί τους) και μετά με τους Γερμανούς. Ας γυρίσουν πίσω και τους περιμένουν καταδικαστικές αποφάσεις και οι κάτοικοι της Θεσπρωτίας. Αυτοί - οι "τσάμηδες" - επέλεξαν μια ζωή να είναι ή κατακτητές ή με τον κατακτητή. Ε, μια φορά δεν τους βγήκαν τα χαρτιά και έχασαν.
9. Φίλε, μην αναμασάς βλακίες περί «εθνικισμού». Μάθε να ξεχωρίζεις ποιος καταπιέζεται και ποιος είναι καταπιεστής. Και επειδή καμώνεσαι και τον πολύ κουλτουριάρη, καλύτερα να διαβάσεις και λίγο Μαρξ που έλεγε κάτι για καταπιεστές λαούς.
10. Μην επιμένεις να μπλέκεις τα πράγματα και να αναφέρεις μισές αλήθειες. Καλό το κολπάκι αλλά φανερώνει ή ότι είσαι αδαής ή προβοκάτορας. Η Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη είναι Θρησκευτική Μειονότητα αναγνωρισμένη από επίσημα έγγραφα ως τέτοια. Εμείς είμαστε αναγνωρισμένοι ως Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμιά άλλη αναγνωρισμένη Εθνική ή Θρησκευτική Μειονότητα. Σλαβομακεδονική μειονότητα δεν υπάρχει διότι κάποιοι "μακάκες" δεν συγκροτούν «μειονότητα». Ψάξε και βρες διεθνή έγγραφα για το πώς ορίζεται και συγκροτείται μια μειονότητα.
11. Διεθνιστής δεν είσαι διότι θα ήξερες ότι ο καλός διεθνιστής είναι πρώτα απ’ όλα καλός πατριώτης. Αν ήσουν διεθνιστής δεν θα σου ξίνιζε το ότι η Αλβανία θα πρέπει να είναι έτοιμη να δώσει στη β. Ήπειρο ότι λαμβάνει αυτή στο Κοσσυφοπέδιο. Εσύ μάλλον είσαι αλβανόφρων εθνικιστής.
12. Δεν μας είπες τι είναι οι αρχαίες μας πόλεις; Η Αντιγόνεια, η Φοινίκη, ο Βουθρωτός; (Να μην αναφέρω άλλες). Μήπως είναι «αρχαίες ιλλυρικές»;
13. Γιατί κατηγορείς τα 17χρονια; Καλύτερα όλοι οι νέοι και να εκφράζουν τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους. Εσύ τι ζόρι τραβάς;
14. Κάνε και λίγο αυτοκριτική. Δείξε αυτοσυγκράτηση. Άκουσε και λίγο την ψιχούλα σου. Αν έχεις ελληνική καταγωγή, αυτή θα παραμένει σίγουρα ελληνική. Και αυτό σίγουρα δεν μπορείς να το αλλάξεις.
15. Συμβουλή: το ΚΕΜΟ δεν είναι HEMO.
Σήκου Χιμάρα, σήκου
σήκου τι καρτερείς;

Να σηκώσεις τα παιδιά σου
να κουνήσουνε τη Γης
ΧΑΝΤΑΚΑΣ
Τακτικό μέλος

Δημοσίευσηαπό lazos » 12:45 pm 16 03 2008

Άβαταρ μέλους
lazos
Συντονιστής

Δημοσίευσηαπό DRAKOS » 14:46 pm 16 03 2008

Εαν εχετε συντονιστε'ς που θεωρούν ανυπαρκτη την πιθανοτητα αυτονομιας της Β.Ηπείρου,καλά κρασιά!
Άβαταρ μέλους
DRAKOS

Δημοσίευσηαπό fuegogriega » 15:38 pm 16 03 2008

Ο συγκεκριμένος φίλε Δράκο, δεν είναι ότι δεν πιστεύει στην αυτονομία, απλά δεν πιστεύει στους ανθρώπους πως μπορούν να την διεκδικήσουν και να την διαχειριστούν. Και αυτό είναι το θέμα που θα πρέπει να εξετάσουμε... :? :? :? :? :? :? :? :D
fuegogriega
Μέλος

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 16:18 pm 16 03 2008

Πω πω το θέμα πήρε φωτιά τις δυο μέρες που απουσίασα!

Θα επικεντρωθώ μόνο στο θέμα των εκλογών του 1991 δίνοντας παράλληλα απάντηση μια και καλή σε πολλά ερωτήματα και παρατηρήσεις.

Στις πρώτες ελεύθερες βουλευτικές εκλογές στη μεταπολιτευτική Αλβανία στις 31 Μαρτίου 1991, η ΟΜΟΝΟΙΑ σημείωσε επιτυχία της τάξης του 100%.

Κατ΄αρχάς και μόνο ότι νικητής αναδείχθηκε το Κόμμα Εργασίας Αλβανίας, ύστερα από 46 χρόνια στιγερής δικτατορίας, δεν δίνει περιθώρια για πολλά σχόλια (το ότι πήρε όλες τις έδρες στο νομό της Τροπόγιας, γεννέτειρα του Μπερίσα, στον παραδοσιακά αντικομουνιστικό βορρά, είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς).

Όσον αφορά την ΟΜΟΝΟΙΑ τώρα, ο τότε "εκλογικός νόμος" επέτρεψε στο κόμμα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας να κατεβάσει υποφηφίους μόνο σε πέντε εκλογικές περιφέρειες. ΚΑΙ Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ!
Επέτρεψε δηλαδή υποψηφίους μόνο στα χωριά που αναγνώριζε ως μειονοτικά, απαγορεύοντας να διεκδικήσει παραπέρα εκλογικές περιφέρειες.

Συγκεκριμένα:
Στο νομό Αγίων Σαράντα (στον οποίο τότε υπαγόταν και ο σημερινός νομός Δελβίνου) υπήρχαν επτά έδρες.
Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε δικαίωμα να διεκδικήσει μόνο τρεις, που αντιστοιχούσαν στα αναγνωρισμένα χωριά του Βούρκου και των Ριζών, τις οποίες και κέρδισε (Ζαρμπαλάς, Ζαφειράτης, Γκιζέλης).
Έτσι δεν της επετράπη να κατεβάσει υποψηφίους ούτε στις πόλεις του Δελβίνου και των Αγίων Σαράντα, ούτε στο Μουρσί, ούτε στη Νίβιτσα.
Γιατί τότε στη χειρότερη γι' αυτήν περίπτωση από τις εφτά έδρες θα κέρδιζε τις πέντε!

Στο νομό Αργυροκάστρου υπήρχαν έξι έδρες. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορούσε να διεκδίσει μόνο δύο (που κάλυπτε Δρόπολη και Πωγώνι) τις οποίες και κέρδισε (Γιάννης Γιάννης, Παναγιώτης Μπάρκας).
Δεν της επετράπη να κατεβάσει υποψηφίους ούτε στην πόλη του Αργυροκάστρου, ούτε στη Ζαγοριά, τη Ληντζουριά και το Αντώνης Πότσης.
Σε αντίθετη περίπτωση από τις έξι έδρες θα καταλάμβανε τις τέσσερις!

Στο νομό Αυλώνας απαγορεύτηκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ να κατεβάσει υποψήφιους. Γιατί με Χιμάρα, Άρτα, Ζβερνέτσι κλπ. θα μιλάγαμε για τουλάχιστον δύο έδρες!
Όπως και στην Πρεμετή για μία έδρα.
Όπως και στην Κορυτσά όπου τα επόμενα χρόνια ώς ΚΕΑΔ κέρδιζε πάντα δύο έδρες (Γκότσης, Καραμέλιος) και που το 1991 είχε περισσότερες δυνατότητες!
Για να μη βάλουμε μέσα και την Ελληνική κοινότητα των Τιράνων!

Άρα συνολικά θα καναμε λόγο για τουλάχιστον 15 έδρες!
Αυτά...
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος

Δημοσίευσηαπό lazos » 23:00 pm 16 03 2008

Άβαταρ μέλους
lazos
Συντονιστής

Δημοσίευσηαπό AMARYLIS » 00:09 am 17 03 2008

1.συγνώμη αλλά εσείς του συντονισμού κ της διαχείρισης δαλτονισμό έχετε πάθει;;;3 ίδια ποστ του παρατηρητή βγάζουν μάτι κ μια τάξη δεν βάλατε δύο μέρες...για άλλου είδους τάξη είστε σε ετοιμότητα;;;;;ελεος!

2.κύριε poison αντιλαμβάνομαι την ανησυχία σου...είναι αλήθεια..οι Β/Η δεν ξεγελιούνται πια ουτε με μισούς δρόμους ουτε κ με "τακτοποιήσεις" σε λογιστήρια κ άλλα πόστα! :conf: Τι να κάνουμε...δεν είναι πάντα του Αι Γιαννιού

3.κάποιοι που θέλουν να θεωρούν τους εαυτούς τους "ενεργούς" να κάτσουν λίγο φρόνημα γιατί πολύ θάρρος πήραν....θα καταλάβουν ποιούς εννοώ...εμείς που γαβγίζαμε πριν τις εκλογές στο φόρουμ ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΤΗΚΑΜΕ μετά την εκλογή μας ουτε κ πιο προσεκτικοί είμαστε στις τοποθετήσεις μας για να τα έχουμε καλα με όλους. Συνεχίζουμε ακόμη πιο έντονα και το αποτέλεσμα θα φανεί σύντομα κύριε : με τη συμμετοχή των νέων και τις διαστάσεις που παίρνει αυτή η προσπάθεια. Κύριε εκμεταλλέυσου το νέο φόρουμ να κάνεις τη νεα νεολαία σου οπως διαλαλείς και άσε μας στην ησυχία μας! :conf:

4.Καλώ κάποιους να μην είναι τόσο προκλητικά υποκριτές...ας έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους οτι αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ
Άβαταρ μέλους
AMARYLIS
Τακτικό μέλος

Δημοσίευσηαπό poison » 03:45 am 17 03 2008

Αγαπητέ ΧΑΝΤΑΚΑ,
Εισαγωγικά, επειδή αμφισβητείς την καταγωγή μου, θα σε διαβεβαιώσω πως είμαι Έλληνας και από τους 2 γονείς, και όσο και αν ανατρέξω στο γενεαλογικό μου δέντρο δεν μπορώ να βρω έστω και έναν προσπάππο Αλβανό. Θέλεις να μου κάνεις τεστ DNA για να βεβαιωθείς;
Επειδή χρησιμοποίησες επιθετικό ύφος, παραθέτοντας μαθήματα ιστορίας και πολιτικής φιλοσοφίας (και ας μην τα γνωρίζεις), θα σου απαντήσω με το ίδιο ύφος.
1. Μάθε λοιπόν πως όταν διαβάζεις ιστορία, πρέπει να ανατρέχεις σε πολλές πηγές και όχι μόνο σε μία, για να βγάλεις αντικειμενικό συμπέρασμα. Ειδικά δε όταν το θέμα αφορά διαφορές μεταξύ κρατών, πρέπει να δεις και την άλλη πλευρά για να έχεις ολοκληρωμένη εικόνα, όχι να θεωρείς εκ των προτέρων σωστή την μία πλευρά, αυτή που έμαθαν στα βιβλία ιστορίας της πατρίδας σου.
2. Αλήθεια, έχει πάρει το μάτι σου σε κάποιο απ’ αυτά τα βιβλία που έχεις έως τώρα διαβάσει αν και εμείς οι Έλληνες έχουμε φταίξει, σκοτώσει, σφαγιάσει, βιάσει κλπ. Ή μήπως έχεις διαβάσει μόνο για την γενναία ελληνική ψυχή που πολεμάει με σθένος όλους τους εχθρούς (Τούρκους, Βούλγαρους, Αλβανούς), που μας έκαναν όλα τα παραπάνω.
3. Όσο για τους Τσάμηδες που λες, είναι γεγονός ότι κάποιοι απ’ αυτούς (κυρίως οι αρχηγοί τους) συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς και έκαναν σφαγές και λεηλασίες στον τοπικό πληθυσμό, όμως υπήρχαν Τσάμηδες που πολέμησαν με τον ΕΛΛΑΣ κατά των Γερμανών, όπως και άλλοι που έμειναν ουδέτεροι και δεν πήραν το μέρος κανενός. Το γεγονός όμως ότι κάποιοι συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς δεν δικαιολογεί με τίποτα τις σφαγές και την εθνοκάθαρση που διέπραξε ο ΕΔΕΣ και ο Ζέρβας εναντίον τους. Γιατί ξεκοιλιάστηκαν έγκυες μανάδες και σκοτώθηκαν αθώα παιδιά που δεν είχαν φταίξει σε τίποτα. Γιατί δεν εύρισκε ο Ζέρβας αυτούς που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς και να τους τιμωρούσε, όπως έκανε ο ΕΛΛΑΣ με όλους τους προδότες ύστερα από τον πόλεμο; Μήπως έψαχνε απλά μία αφορμή; Μάθε λοιπόν πως για την ίδια αιτία έδιωξαν και οι Τούρκοι τους Πόντιους, γιατί συνεργάστηκαν με τους Ρώσους κατά τον Ρωσοτουρκικό Πόλεμο του 1916. Δικαιολογεί όμως αυτό τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι Τούρκοι κατά των Ποντίων;
4. Επίσης, από τα ίδια βιβλία έχεις προφανώς διαβάσει για αλβανόφωνους Β.Ηπειρώτες μέχρι τον Γενούσο ποταμό, γιατί στη ζωή δεν θα το έχεις συναντήσει. Επειδή υποπτεύομαι ότι είσαι από την Χιμάρα (από τον στίχο που παραθέτεις), τρέχα ρώτα έναν Πηλουριώτη ή έναν Βουνιώτη αν νιώθει Αλβανός ή Έλληνας. Αλήθεια, στις συγκεντρώσεις, γλέντια, συλλαλητήρια, πορείες κ.α. των Β. Ηπειρωτών, έχεις συναντήσει κάποιον Αλβανόφωνο Β.Ηπειρώτη, π.χ. από την Κορυτσά ή από το Μπεράτι, γιατί σ’ εμένα δεν έχει τύχει ακόμα.
5. Επιπλέον, δεν ήξερα πως κριτήριο για χορήγηση δικαιωμάτων σε μειονότητες αποτελεί η αναγνώρισή τους από διεθνείς συνθήκες. Δηλαδή, αν εμείς δεν ήμασταν αναγνωρισμένη μειονότητα, δεν θα έπρεπε να μας χορηγηθούν τα δικαιώματά μας, όταν μιλάμε ελληνικά και έχουμε ελληνική συνείδηση. Επειδή δηλαδή δεν αναγνωρίζεται με επίσημους όρους, σημαίνει πως δεν υπάρχει στην Ελλάδα τουρκική μειονότητα; Έχεις πάει ποτέ στην Θράκη; Έχεις ακούσει τι γλώσσα μιλάνε, ξέρεις τι εθνική συνείδηση έχουν; Γιατί εθελοτυφλούμε όλοι έτσι; Γιατί κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας; Εμείς αξιώνουμε από το Αλβανικό κράτος το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, το δικαίωμα δηλαδή να δηλώνουν Έλληνες και αυτοί που δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένοι από το Αλβανικό Κράτος, και καλά κάνουμε. Ξέρεις ότι στους «Μουσουλμάνους» της Θράκης απαγορεύεται ακόμη και να ιδρύουν σωματεία με τον εθνικό προσδιορισμό «Τούρκος, Τουρκικό κλπ»; Είναι αυτό Κράτος Δικαίου; Είναι αυτή συμπεριφορά σύγχρονου κράτους μέλους της Ε.Ε.; Ύστερα βέβαια καταγγέλλουμε υποκριτικά την Τουρκία για την στάση της απέναντι στις μειονότητες …………
6. Και αφού θεωρούνται όπως λες Έλληνες Μουσουλμάνοι γιατί τους απαγορεύεται ακόμα και να γίνονται αξιωματικοί στον Ελληνικό Στρατό;
7. Όπως βλέπεις για μένα κάθε κράτος που δεν σέβεται τα δικαιώματα των μειονοτήτων είναι το ίδιο κατακριτέο, ανεξάρτητα αν αυτό είναι η Ελλάδα, η Αλβανία ή η Τουρκία. Για σένα προφανώς η Ελλάδα καλά κάνει, γιατί αυτό υπαγορεύει το εθνικό συμφέρον. Γι’ αυτό και ψεύδεσαι όταν τους αποκαλείς μουσουλμάνους, ενώ ξέρεις πολύ καλά ότι είναι Τούρκοι. Δεν κάνεις όμως τίποτα διαφορετικό από τους Αλβανούς «πατριώτες», που αν και ξέρουν πως οι ελληνόφωνοι Χιμαριώτες είναι Έλληνες, αρνούνται να το παραδεχτούν και τους αποκαλούν Αλβανούς, προφανώς γιατί αυτό νομίζουν ότι τους υπαγορεύει το εθνικό τους συμφέρον. Το ίδιο κάνουν και οι Τούρκοι «εθνικόφρονες», που ενώ ζητάνε δικαιώματα για τους Τούρκους της Θράκης, σφυρίζουν αδιάφορα για τους Κούρδους που ζουν στη χώρα τους. Βλέπεις λοιπόν πως τα δικά μου κριτήρια είναι όμοια, για καθέναν από σας όμως είναι διαφορετικά.
8. Βλέπεις λοιπόν εθνικιστή/Ελληναρά μου ότι έχουμε διαφορετικές οπτικές γωνίες, όσων αφορά την προσέγγιση αυτών των θεμάτων. Επίκεντρο του ενδιαφέροντός σου είναι το έθνος, το επίκεντρο του δικού μου ενδιαφέροντος είναι ο άνθρωπος, ανεξάρτητα αν είναι Έλληνας, Τούρκος ή Αλβανός. Μάθε λοιπόν πως σε τίποτα δεν διαφέρεις από έναν Τούρκο Γκρίζο Λύκο ή από έναν Αλβανό εκστρεμιστή που φωνάζει για την Τσαμουριά. Αν είχες γεννηθεί Τούρκος ή Αλβανός, με τα μυαλά που κουβαλάς, πιθανώς θα ήσουν ένας απ’ αυτούς.
[*]Και αφού με παρέπεμψες σε κοινωνικοπολιτικούς φιλοσόφους, έχω θα σε παραπέμψω στη ρήση ενός θεατρικού συγγραφέα: «Εθνικισμός είναι η πεποίθηση πως η δική σου πατρίδα είναι ανώτερη από τις άλλες, απλά και μόνο επειδή εσύ έτυχε να γεννηθείς εκεί»(Μπέρναρντ Σω).

[**]Όσο για κάποιον από εδώ που με αποκάλεσε σιόκου ή ζότι, δεν θα ασχοληθώ σοβαρά μαζί του, παρά μόνο θα πω τα εξής: Τον καιρό του Χότζα είχε γεμίσει ο τόπος από φλογερούς κομμουνιστές, οι οποίοι με το που πέρασαν τα σύνορα στην Ελλάδα μετατράπηκαν αυτομάτως σε φλογερούς Έλληνες πατριώτες, καταγγέλλοντας την καταπίεση και την κακομεταχείριση των Αλβανών, με τους οποίους καμία σχέση δεν θέλουν να έχουν. Εγώ λοιπόν ούτε φλογερός κομμουνιστής υπήρξα εκεί (δεν πρόλαβα άλλωστε γιατί ήμουν μικρός) ούτε φλογερός πατριώτης έγινα. Τους Αλβανούς δεν τους αποκηρύττω γιατί είχα ζήσει τόσα χρόνια μαζί τους και είχαμε φάει ψωμί και αλάτι. Για όποιον όμως θεωρεί τον εαυτό του πατριώτη, καλύτερα ας μην «καπαρντίζεται» τώρα που είσαι ό,τι δηλώσεις. Όποιος είχε cohones, το έκανε την εποχή του Χότζα, με τις όποιες συνέπειες. Και δυστυχώς τότε το έκαναν λίγοι, πολύ λίγοι, που τώρα δεν μιλάνε. Αλλά μιλάνε οι άλλοι. Αυτοί που τότε ονομάτιζαν τα παιδιά τους Mailinda και Arian, και ύστερα έτρεξαν να τα βαφτίσουν Μαρία και Αριστοτέλη. Ξέρεις, αυτοί που πάνε μαζί με το ρεύμα ………………
poison
Μέλος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτικα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 0 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 0 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Login Form