Σε τι διαφέρει ενας αλβανός απο έναν Βόρειο Ηπειρώτη;
Συντονιστής: Νέοι
Σε τι διαφέρει ενας αλβανός απο έναν Βόρειο Ηπειρώτη;
από Ορεστης » 08:51 am 15 03 2006
Yπάρχουν δυο τρόποι για να πετύχεις…
1)ποτέ μη λες όλα όσα ξέρεις
2)
1)ποτέ μη λες όλα όσα ξέρεις
2)
-
Ορεστης - Τακτικό μέλος
από Pogonistan » 23:51 pm 21 03 2006
Το παραπάνω κείμενο δεν εκφράζει απαραίτητα τη γνώμη του γράφοντος για το θέμα.
-
Pogonistan - Τακτικό μέλος
από Pogonistan » 00:49 am 23 03 2006
Το παραπάνω κείμενο δεν εκφράζει απαραίτητα τη γνώμη του γράφοντος για το θέμα.
-
Pogonistan - Τακτικό μέλος
από kotsos » 17:16 pm 05 04 2006
Τα ληγμένα κυκλοφορούν ελεύθερα στη Σκανδιναβία φαίνεται.
Εντάξει ρε μεγάλε...είπαμε "οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα" αλλά μην το πάμε και στα άκρα. Πως είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι οι μόνες διαφορές μας με τους Αλβανούς είναι ιδεολογικές!!!!!!!! Εγώ πάντως με τους Αλβανούς Φιλελευθέρους δεν έχω ιδεολογικές διαφορές αλλά ιδεολογική ταύτιση. Διαφορές- ιδεολογικές πάντα- έχω με τους Σοσιαλιστές, τους Φασίστες, τους Συντηρητικούς, τους Αναρχικούς κ.λπ., ανεξαρτήτως φυσικά του αν είναι Αλβανοί, Έλληνες ή Μογγόλοι.
Με τους Αλβανούς έχουμε εθνικές διαφορές (Έθνος από τη λέξη Έθος, η οποί αυποδηλώνει κοινά ήθη, έθιμα, ιστορική μνήμη)
Εντάξει ρε μεγάλε...είπαμε "οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα" αλλά μην το πάμε και στα άκρα. Πως είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι οι μόνες διαφορές μας με τους Αλβανούς είναι ιδεολογικές!!!!!!!! Εγώ πάντως με τους Αλβανούς Φιλελευθέρους δεν έχω ιδεολογικές διαφορές αλλά ιδεολογική ταύτιση. Διαφορές- ιδεολογικές πάντα- έχω με τους Σοσιαλιστές, τους Φασίστες, τους Συντηρητικούς, τους Αναρχικούς κ.λπ., ανεξαρτήτως φυσικά του αν είναι Αλβανοί, Έλληνες ή Μογγόλοι.
Με τους Αλβανούς έχουμε εθνικές διαφορές (Έθνος από τη λέξη Έθος, η οποί αυποδηλώνει κοινά ήθη, έθιμα, ιστορική μνήμη)
- kotsos
- Μέλος
από keravnios » 11:24 am 06 04 2006
Οι Ηπειρώτες με τους αυτόχθονες "Αλβανούς" της νοτίου Αλβανίας "Τόσκηδες", ανθρωπολογικά δεν έχουν καμία διαφορά. Είναι τεκμηριωμένο από την επιστημονική έρευνα ότι πλην των φερμένων πλυθησμών (Τούρκοι & Γκέγκηδες) οι κάτοικοι αυτού του χώρου είναι απόγονοι, διαφόρων αρχαίων ηπειρωτικών φύλων. Η διαφοροποίηση επήλθε κατά τους ύστερους χρόνους της τουρκοκρατίας και κυρίως στα τέλη του 19ου αρχές 20ου αιώνα. Όσο για τα milkshakes Gori, είσαι πολύ μικρός και άσχετος για να αντιταχθείς σε πλήθος μελετών από διαφόρων εθνικοτήτων επιστημονικές ομάδες οι οποίες επέδειξαν πως οι θεωρείες Φαλμεράϋερ δεν στηρίζονται πουθενά περισσότερο από ότι στην φαντασία του αποτυχημένου "ιστορικού" που γίνεται διάσημος γράφοντας κάτι ανατρεπτικό με τεκμηρίωση για μικρά παιδιά. Τα συμφέρονται της παγκοσμιοποίησης, έρχονται σε αντίθεση με τα εθνικιστικά συναισθήματα. Η ισχύς της παγκοσμιοποίησης κάνει τους ανθρώπους να ψαρώνουν, στην φθηνή προπαγάνδα η οποία οδηγεί στην καταστρατήγηση των εθνικών ιδεωδών. Όλοι εσείς λοιπόν οι δήθεν πονηρεμένοι που δεν μασάτε από στείρους εθνικισμούς και άλλες τέτοιες ιδέες, δεν σας φαίνεται περίεργο πως η τάση του διεθνισμού, της αποκύρηξης των εθνικοτήτων μέσα από την ιστορική τους συνέχεια και της τάσης "όλοι ίδιοι είμαστε" εξυπηρετουν πλήρως τα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας;
Όσο για την καταπίεση, να ξέρεις πως τα χρόνια του κομμουνισμού στην αλβανία, το επίπεδο της ζωής των ΒΗ ήταν σαφώς ανώτερο από αυτό των αλβανών. Ότι τραβούσαν οι μεν τραβούσαν και οι δεν. Με την διαφορά ότι οι μεν έβρισκαν τρόπους να συντηρούν τον πολιτισμό τους και να αναπτύσσονται.
Όσο για την καταπίεση, να ξέρεις πως τα χρόνια του κομμουνισμού στην αλβανία, το επίπεδο της ζωής των ΒΗ ήταν σαφώς ανώτερο από αυτό των αλβανών. Ότι τραβούσαν οι μεν τραβούσαν και οι δεν. Με την διαφορά ότι οι μεν έβρισκαν τρόπους να συντηρούν τον πολιτισμό τους και να αναπτύσσονται.
-
keravnios - Τακτικό μέλος
50 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 3 • 1, 2, 3
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες
- Ευρετήριο Δ. Συζήτησης
- Η ομάδα • Διαγραφή cookies Δ. Συζήτησης • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]