Μετά την υπηκοότητα τι;
Συντονιστής: Νέοι
Μετά την υπηκοότητα τι;
από Phoenix » 15:53 pm 10 11 2006
Πείτε πράγματα που θα κάνετε ή που θα θέλατε να κάνετε και ως τώρα δεν τα κάνατε λόγο του «κόκκινου διαβατηρίου»
Προσωπικά,
πέρα από κάποιες νέες επαγγελματικές προοπτικές που μου ανοίγονται και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αυτό που θέλω πολύ να κάνω είναι να ταξιδέψω σε χώρες όπου ως σήμερα δεν μπορούσα να πάω…
-
Phoenix - Τακτικό μέλος
από maraki » 17:53 pm 10 11 2006
Πρώτα απ'όλα θα πάω σε όλες τις υπηρεσίες να αλλάξω τα στοιχεία μου από Λατινικά σε Ελληνικά. Το βρίσκω πολύ σημαντικό διότι βαρέθηκα να με ρωτάει ο κάθε άσχετως γιατί τα δικά μου στοιχεία είναι με Λατινικούς χαρακτήρες.
Όσο για τα υπόλοιπα προς το παρόν δεν έχω κανένα άλλο κώλυμα.
Όσο για τα υπόλοιπα προς το παρόν δεν έχω κανένα άλλο κώλυμα.
-
maraki - Τακτικό μέλος
από Βανα » 00:58 am 11 11 2006
Τελευταία επεξεργασία από Βανα και 11:50 am 11 11 2006, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
...Όποιος το πνεύμα του ποθεί να δυναμώσει,
να βγει απ' το σέβας κι από την υποταγή.
Από τες ηδονές πολλά θα διδαχθεί.
Την καταστρεπτική δεν θα φοβάται πράξη.
Το σπίτι το μισό πρέπει να γκρεμισθεί.
Έτσι θ' αναπτυχθεί ενάρετα στην γνώση...
να βγει απ' το σέβας κι από την υποταγή.
Από τες ηδονές πολλά θα διδαχθεί.
Την καταστρεπτική δεν θα φοβάται πράξη.
Το σπίτι το μισό πρέπει να γκρεμισθεί.
Έτσι θ' αναπτυχθεί ενάρετα στην γνώση...
-
Βανα - Τακτικό μέλος
από Never Surrender » 05:54 am 11 11 2006
-
Never Surrender - Συντονιστής
από tomak » 23:27 pm 11 11 2006
Βλεπω στο forum να γίνεται χαμός. Σιγα τα λαχανα που λενε και στο χωριό μου.
Υπάρχει κατι που δεν μπορώ να το κάνω τώρα και θα το κανω αφου πάρω την υπηκοότηα; Κατι ουσιαστικό; Μη μου πει κανεις οτι θα μπορω να ψηφίσω!
Ασε που θα εχουμε πάλι φασαρίες με τα χαρτια. Και το στρατο που το βάζεις;
Για μένα, το τι λενε τα χαρτιά δεν εχει καμια σημασία. Τα ασθήματα μου για την ΒΗ δεν αλλάζουν, είτε μου τη δώσουν είτε όχι.
.::: Tr4nc3 1s 0ur futur3 :::.
-
tomak - Δημοσιεύσεις: 4
- akisp
- Τακτικό μέλος
από keravnios » 12:56 pm 12 11 2006
1. Έχω πάει στην Κύπρο άπειρες φορές χωρίς καμία πρόσκληση. Πρωί πρωί στο κωλονάκι με τις φωτογραφίες, αίτηση και έτοιμη η βίζα σε δυο ώρες το πολύ.
2. Αναρωτιέμαι πόσα είναι αυτά τα μέρη που δεν μπορούσατε να πάτε πρίν. Ντουμπάι, Ινδία, Γερμανία, Ισπανία, Κύπρος είναι δοκιμασμένο χωρίς πρόβλημα. Ο Άλλος στην Τσεχία πως πήγε; Για την Βραζιλία να προσθέσω επίσης πως δεν υπάρχει πρόβλημα, το γνωρίζω από συγγενή μου που ζει εκεί και δικούς μου που τον έχουν επισκευθή.
3. Οικογένειες με αναπήρους: Είμαι 100% σίγουρος πως ο θείος μου παίρνει αναπηρική σύνταξη.
4. Τελικό "ς". Όταν πηγαίναμε να μεταφράσουμε τα πιστοποιητικά στο υπουργείο (θυμάστε;) γράφαμε στην αίτηση πως γράφονται στα ελληνικά τα ονόματά μας. Ποιος φταίει για το τελικό "σ" λοιπόν;
Κατά τα λοιπά δεν έχω να σχολιάσω. Συνιστώ ψυχραιμία.. δεν αλλάζει τόσο πολύ η ζωή σας. Προσωπικά θα αρνηθώ την ελληνική υπηκοότητα για όσο καιρό μου επιτρέπει το κράτος να διατηρώ το ΕΔΤΟ. Αυτό είναι το μόνο χαρτί που δείχνει ποιος είμαι, ότι είμαι Έλληνας. Την άλλη την έχει και ο Μπατίστα.
2. Αναρωτιέμαι πόσα είναι αυτά τα μέρη που δεν μπορούσατε να πάτε πρίν. Ντουμπάι, Ινδία, Γερμανία, Ισπανία, Κύπρος είναι δοκιμασμένο χωρίς πρόβλημα. Ο Άλλος στην Τσεχία πως πήγε; Για την Βραζιλία να προσθέσω επίσης πως δεν υπάρχει πρόβλημα, το γνωρίζω από συγγενή μου που ζει εκεί και δικούς μου που τον έχουν επισκευθή.
3. Οικογένειες με αναπήρους: Είμαι 100% σίγουρος πως ο θείος μου παίρνει αναπηρική σύνταξη.
4. Τελικό "ς". Όταν πηγαίναμε να μεταφράσουμε τα πιστοποιητικά στο υπουργείο (θυμάστε;) γράφαμε στην αίτηση πως γράφονται στα ελληνικά τα ονόματά μας. Ποιος φταίει για το τελικό "σ" λοιπόν;
Κατά τα λοιπά δεν έχω να σχολιάσω. Συνιστώ ψυχραιμία.. δεν αλλάζει τόσο πολύ η ζωή σας. Προσωπικά θα αρνηθώ την ελληνική υπηκοότητα για όσο καιρό μου επιτρέπει το κράτος να διατηρώ το ΕΔΤΟ. Αυτό είναι το μόνο χαρτί που δείχνει ποιος είμαι, ότι είμαι Έλληνας. Την άλλη την έχει και ο Μπατίστα.
-
keravnios - Τακτικό μέλος
από tomak » 13:00 pm 12 11 2006
Καλως σας βρίκα
(Ειχα ξαναγραφτεί και συστηθεί αλλα δεν θυμόμουν τα γιουσερνέμια, τα πασγουρντια και τα e-μέλια )
Επι του θέματος. Καταρχήν η τοποθέτηση μου ήταν λίγο υποκειμενική. Αν προσέξεις καλά μιλάω προσωπικά για μένα. Γιαυτό και επέλεξα να απαντήσω σε αυτό το topic.
Μιλώντας αντικειμενικά, ναι υπάρχουν κάποια οφέλη. Αυτά που προανέφερες για τα επιδόματα αναπηρίας, δικαιωματα σπουδών κλπ
Αλλα ο ενθουσιασμός πολλων ειναι δισανάλογος (υπερβολικός) των οφελων που κερδίζουμε. Γιαυτό και πέρασα στην αντιπερα όχθη λέγωντας "... σιγα τα λάχανα...."
Τωρα αυτα περι αποδοχής απο την κοινωνία κλπ. (ΛΑΖΑΡΟΣ) νομίζω οτι δεν περιμένει κανεις την υπηκοοτητα για να τα αποκτήσει.
(Ειχα ξαναγραφτεί και συστηθεί αλλα δεν θυμόμουν τα γιουσερνέμια, τα πασγουρντια και τα e-μέλια )
Επι του θέματος. Καταρχήν η τοποθέτηση μου ήταν λίγο υποκειμενική. Αν προσέξεις καλά μιλάω προσωπικά για μένα. Γιαυτό και επέλεξα να απαντήσω σε αυτό το topic.
Μιλώντας αντικειμενικά, ναι υπάρχουν κάποια οφέλη. Αυτά που προανέφερες για τα επιδόματα αναπηρίας, δικαιωματα σπουδών κλπ
Αλλα ο ενθουσιασμός πολλων ειναι δισανάλογος (υπερβολικός) των οφελων που κερδίζουμε. Γιαυτό και πέρασα στην αντιπερα όχθη λέγωντας "... σιγα τα λάχανα...."
Τωρα αυτα περι αποδοχής απο την κοινωνία κλπ. (ΛΑΖΑΡΟΣ) νομίζω οτι δεν περιμένει κανεις την υπηκοοτητα για να τα αποκτήσει.
.::: Tr4nc3 1s 0ur futur3 :::.
-
tomak - Δημοσιεύσεις: 4
από ilias » 14:15 pm 12 11 2006
Πολλά μπορούν να αλλάξουν και τίποτα. Είναι κυρίως προσωπικό θέμα. Πάντως κακό δεν είναι. Πρόκειται (η ελληνική υπηκοότητα) για ένα δικαίωμα που μας δίνεται και αν θέλει κανείς το αρπάζει αν πάλι όχι να αρνηθεί προσωρινά ή μόνιμα.
Για μερικού μπορεί να αλλάξει η ζωή. Προσωπικά, μέσω της δουλειάς μου, είχα πρόταση για εξωτερικό με πολύ καλά λεφτά και προοπτικές αλλά ναυάγησε λόγω έλλειψης ελληνικής υπηκοότητας.
Χωρίς να αναφέρομαι σε κάποιον εδώ μέσα, έχω την εντύπωση ότι πολλοί απ΄ αυτούς που φωνάζουν πως «νιώθουν» και είναι «γνήσιοι» έλληνες, τα υπολογίζουν με χαρτί και μολύβι. Ότι και να γίνει είμαστε αυτοί που ήρθαν κάποτε από την Αλβανία και εγκατασταθήκαμε μόνιμα στην Ελλάδα. Αυτό δεν θα αλλάξει για πολύ καιρό.
Είτε με ταυτότητα είτε όχι, πολλοί από μας όταν θα μας ρωτούν από πού είμαστε θα αλλάζουμε κουβέντα (για να μην πούμε ψέματα).
Για μερικού μπορεί να αλλάξει η ζωή. Προσωπικά, μέσω της δουλειάς μου, είχα πρόταση για εξωτερικό με πολύ καλά λεφτά και προοπτικές αλλά ναυάγησε λόγω έλλειψης ελληνικής υπηκοότητας.
Χωρίς να αναφέρομαι σε κάποιον εδώ μέσα, έχω την εντύπωση ότι πολλοί απ΄ αυτούς που φωνάζουν πως «νιώθουν» και είναι «γνήσιοι» έλληνες, τα υπολογίζουν με χαρτί και μολύβι. Ότι και να γίνει είμαστε αυτοί που ήρθαν κάποτε από την Αλβανία και εγκατασταθήκαμε μόνιμα στην Ελλάδα. Αυτό δεν θα αλλάξει για πολύ καιρό.
Είτε με ταυτότητα είτε όχι, πολλοί από μας όταν θα μας ρωτούν από πού είμαστε θα αλλάζουμε κουβέντα (για να μην πούμε ψέματα).
-
ilias - Τακτικό μέλος
- akisp
- Τακτικό μέλος
από ΑΡΕΙΑΝΟΣ » 11:48 am 13 11 2006
Με τη χορήγη Ελληνικής Ιθαγένειας
1) Θα λυθούν προβλήματά μας σε δημόσιες υπηρεσίες ( ΙΚΑ, ΟΓΑ,Δ.Ο.Υ. Ε.Σ.Υ) και στον ιδιωτικό τομέα ( Τράπεζες, Ασφάλειες, Αγοροπωλησίες κλπ).
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα έχετε ζήσει αυτά.
2) Θα έχουμε δικαίωμα να ασκούμε λειτουργήματα όπως αυτό του διπλωματικού, δικαστικού, του συμβολαιογράφου ή και απλά επαγγέλματα όπως αυτό του αδειούχου ταξί.
3) Θα έχουμε δικαίωμα σε επιδόματα όπως αυτό των πολυτέκνων, των αναπήρων ή το φοιτητικό επίδομα στέγασης.
4) Θα σταματήσει η απέλαση των Βορειοηπειρωτών
5) Θα αναζωογονηθεί και θα τονωθεί η παρουσία μας στην Ιδιαίτερη Πατρίδα(αποτέλεσμα του αναβαθμισμένου ρόλου του Ευρωπαίου πολίτη και των πρωτοβουλιών για την υλοποίηση έργων υποδομής και αναπτυξιακών προγραμμάτων)
6) Βορειοηπειρώτες ( που μένουν στη Βόρεια Ήπειρο) και επισκέπτονται ελληνικά νοσοκομεία, δεν θα πληρώνουν τα μαλλιά της κεφαλής τους για μία επίσκεψη και μία ιατρική περίθαλψη και αυτό, γιατί η ελληνική κυβέρνηση πλεον θα τους εκδίδει βιβλιάρια υγείας.
7) Θα έχουμε δικαίωμα ψήφου
Θα ταξιδεύω στον κόσμο ως Έλληνας, με ελληνικά έγγραφα και θα μπορώ να δικαιούμαι σαν φοιτητής τα (+) που έχει ο Ευρωπαίος από έναν τρίτης Χώρας( Αλβανία)
9) Θα μπορώ να υπηρετώ την Πατρίδα μου
και άλλα, και άλλα......
1) Θα λυθούν προβλήματά μας σε δημόσιες υπηρεσίες ( ΙΚΑ, ΟΓΑ,Δ.Ο.Υ. Ε.Σ.Υ) και στον ιδιωτικό τομέα ( Τράπεζες, Ασφάλειες, Αγοροπωλησίες κλπ).
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα έχετε ζήσει αυτά.
2) Θα έχουμε δικαίωμα να ασκούμε λειτουργήματα όπως αυτό του διπλωματικού, δικαστικού, του συμβολαιογράφου ή και απλά επαγγέλματα όπως αυτό του αδειούχου ταξί.
3) Θα έχουμε δικαίωμα σε επιδόματα όπως αυτό των πολυτέκνων, των αναπήρων ή το φοιτητικό επίδομα στέγασης.
4) Θα σταματήσει η απέλαση των Βορειοηπειρωτών
5) Θα αναζωογονηθεί και θα τονωθεί η παρουσία μας στην Ιδιαίτερη Πατρίδα(αποτέλεσμα του αναβαθμισμένου ρόλου του Ευρωπαίου πολίτη και των πρωτοβουλιών για την υλοποίηση έργων υποδομής και αναπτυξιακών προγραμμάτων)
6) Βορειοηπειρώτες ( που μένουν στη Βόρεια Ήπειρο) και επισκέπτονται ελληνικά νοσοκομεία, δεν θα πληρώνουν τα μαλλιά της κεφαλής τους για μία επίσκεψη και μία ιατρική περίθαλψη και αυτό, γιατί η ελληνική κυβέρνηση πλεον θα τους εκδίδει βιβλιάρια υγείας.
7) Θα έχουμε δικαίωμα ψήφου
Θα ταξιδεύω στον κόσμο ως Έλληνας, με ελληνικά έγγραφα και θα μπορώ να δικαιούμαι σαν φοιτητής τα (+) που έχει ο Ευρωπαίος από έναν τρίτης Χώρας( Αλβανία)
9) Θα μπορώ να υπηρετώ την Πατρίδα μου
και άλλα, και άλλα......
-
ΑΡΕΙΑΝΟΣ - Αρθρογράφος
48 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 3 • 1, 2, 3
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες
- Ευρετήριο Δ. Συζήτησης
- Η ομάδα • Διαγραφή cookies Δ. Συζήτησης • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]