Αποψεις-αποριες
Συντονιστής: Νέοι
Αποψεις-αποριες
από evi » 13:57 pm 26 10 2006
Λεγομαι Ε..., ειμαι απο τη Δροπολη και τα τελευταια τεσσερα χρονια ζω στην Ελλαδα λογω σπουδων. Ξερετε ποια ειναι η πιο δυσκολη ερωτηση που μου απευθυνουν?! "και απο που εισαι?". Μετα την απαντηση μου, ορισμενοι γνωριζουν οποτε και εγω χαιρομαι και νιωθω πιο ανετα, ορισμενοι με κοιτανε και εγω προσπαθω να μαντεψω τι καταλαβανε και τι κρυβεται πισω απο το γλαρωμενο τους βλεμμα και καποιοι αλλοι μου λενε «αντε ρε, δε σου φαινεται» η «μιλας πολυ ωραια ελληνικα». :
Παλια οντας μικροτερη δε με απασχολουσε ιδιαιτερα το θεμα, ισως επειδη ειχα κανει παρεες,ειχα φτιαξει τον κυκλο μου κυριως με ελλαδιτες(στη σχολη μου οι Β.Η ειναι ελαχιστοι). Τον τελευταιο καιρο ομως ολο και περισσοτερο συνειδητοποιω την αγνοια του ελλαδιτικου λαου,ειναι πολλοι αυτοι που δεν ξερουν, δεν ετυχε η δε φροντισαν να μαθουν και μας κατατασουν αβιαστα στο καζανι των αλβανων...
Και ομως ειμαστε και εμεις ελληνες ξερετε, ζουμε αναμεσα σας, μοιραζομαστε την
ιδια γλωσσα, τα ιδια ηθη και εθιμα, συμβαλλουμε στον πολιτισμο σας(ο αθλητης των αθλητων, Πυρρος Δημας, βορειοηπειρωτης είναι, και τον πρωην προεδρο της δημοκρατιας Κωστη Στεφανοπουλο βορειοηπειρωτισσα μανα τον γεννησε), στον ιδιο θεο προσευχομαστε, τις εθνικες σας εορτες τις θεωρουμε δικες μας, με ηπειρωτικα γλενταμε στις χαρες μας και με ακουσματα από Καζαντζιδη, Παριο,Γλυκερια και αλλους πολλους μεγαλωσαμε. Σε κάθε μεγαλη διακριση του ελληνικου εθνους εμεις πρωτοι νιωθουμε ριγη υπερηφανειας! Οι δεκτες μας μονο ελληνικα καναλια εκπεμπουν αλλα στα χαιρετηστηρια των εκπομπων στους ομογενεις τηλεθεατες μονο οι Β.Η δεν αναφερονται&...
Ποιος φταιει για αυτη την αγνοια η μαλλον αδιαφορια!? Το κρατος που εκτος την ελληνικη ιθαγενεια που μας στερει, στην καινουρια ταυτοτητα μας εξισωνει με τους αλβανους!? Ο μορφωμενος ελλαδιτικος λαος που ενημερωνεται ανελλειπως για τις εξελιξεις των realities αλλα δεν εχει χρονο να διαβασει την ιστορια του εθνους του!? Η ο αλβανικος λαος που αυτοβαφτηστηκε βορειοηπειρωτικος και ετσι ολλοι γιναμε ένα!?
Μαλλον όλα αυτά μαζι συντελεσανε ετσι ώστε εμεις οι Β.Η να νιωθουμε ξενοι στην ιδια μας πατριδα,σωστα?! Αν Για τους αλβανους ειμαστε ελληνες και για σας αλβανους τοτε που ανηκουμε αραγε!?
Θελω να δηλωνω ελευθερα και περηφανα την καταγωγη μου γιατι της αξιζει( και όχι κάθε φορα να φοβαμαι τις αντιδρασεις!). Δε φανταζεστε ποσο λυπαμαι που δε μπορω να το κανω...

Παλια οντας μικροτερη δε με απασχολουσε ιδιαιτερα το θεμα, ισως επειδη ειχα κανει παρεες,ειχα φτιαξει τον κυκλο μου κυριως με ελλαδιτες(στη σχολη μου οι Β.Η ειναι ελαχιστοι). Τον τελευταιο καιρο ομως ολο και περισσοτερο συνειδητοποιω την αγνοια του ελλαδιτικου λαου,ειναι πολλοι αυτοι που δεν ξερουν, δεν ετυχε η δε φροντισαν να μαθουν και μας κατατασουν αβιαστα στο καζανι των αλβανων...

Και ομως ειμαστε και εμεις ελληνες ξερετε, ζουμε αναμεσα σας, μοιραζομαστε την
ιδια γλωσσα, τα ιδια ηθη και εθιμα, συμβαλλουμε στον πολιτισμο σας(ο αθλητης των αθλητων, Πυρρος Δημας, βορειοηπειρωτης είναι, και τον πρωην προεδρο της δημοκρατιας Κωστη Στεφανοπουλο βορειοηπειρωτισσα μανα τον γεννησε), στον ιδιο θεο προσευχομαστε, τις εθνικες σας εορτες τις θεωρουμε δικες μας, με ηπειρωτικα γλενταμε στις χαρες μας και με ακουσματα από Καζαντζιδη, Παριο,Γλυκερια και αλλους πολλους μεγαλωσαμε. Σε κάθε μεγαλη διακριση του ελληνικου εθνους εμεις πρωτοι νιωθουμε ριγη υπερηφανειας! Οι δεκτες μας μονο ελληνικα καναλια εκπεμπουν αλλα στα χαιρετηστηρια των εκπομπων στους ομογενεις τηλεθεατες μονο οι Β.Η δεν αναφερονται&...
Ποιος φταιει για αυτη την αγνοια η μαλλον αδιαφορια!? Το κρατος που εκτος την ελληνικη ιθαγενεια που μας στερει, στην καινουρια ταυτοτητα μας εξισωνει με τους αλβανους!? Ο μορφωμενος ελλαδιτικος λαος που ενημερωνεται ανελλειπως για τις εξελιξεις των realities αλλα δεν εχει χρονο να διαβασει την ιστορια του εθνους του!? Η ο αλβανικος λαος που αυτοβαφτηστηκε βορειοηπειρωτικος και ετσι ολλοι γιναμε ένα!?
Μαλλον όλα αυτά μαζι συντελεσανε ετσι ώστε εμεις οι Β.Η να νιωθουμε ξενοι στην ιδια μας πατριδα,σωστα?! Αν Για τους αλβανους ειμαστε ελληνες και για σας αλβανους τοτε που ανηκουμε αραγε!?
Θελω να δηλωνω ελευθερα και περηφανα την καταγωγη μου γιατι της αξιζει( και όχι κάθε φορα να φοβαμαι τις αντιδρασεις!). Δε φανταζεστε ποσο λυπαμαι που δε μπορω να το κανω...

-
evi - Δημοσιεύσεις: 7
από Βανα » 03:15 am 27 10 2006
...Όποιος το πνεύμα του ποθεί να δυναμώσει,
να βγει απ' το σέβας κι από την υποταγή.
Από τες ηδονές πολλά θα διδαχθεί.
Την καταστρεπτική δεν θα φοβάται πράξη.
Το σπίτι το μισό πρέπει να γκρεμισθεί.
Έτσι θ' αναπτυχθεί ενάρετα στην γνώση...
να βγει απ' το σέβας κι από την υποταγή.
Από τες ηδονές πολλά θα διδαχθεί.
Την καταστρεπτική δεν θα φοβάται πράξη.
Το σπίτι το μισό πρέπει να γκρεμισθεί.
Έτσι θ' αναπτυχθεί ενάρετα στην γνώση...
-
Βανα - Τακτικό μέλος
από maraki » 15:21 pm 31 10 2006
Είχα παρακολουθήσει ένα συνέδριο για την Διαπολιτισμική Διδακτική όπου έκαναν αναφορά στην ύπαρξη Μουσουλμάνων της Θράξης και Τσιγγάνων, τώρα όσο αφορά τους υπόλοιπους έχουμε και λέμε:
Αρβανίτες
Ένας συμφοιτητής μου από την τα περίχωρα της Αττικής μου έλεγε πως αισθανόταν πως σ' αυτή τη χώρα καταπιεζόταν τα πιστεύω και ο πολιτισμός του (ήταν Αρβανίτης), επίσης άλλος συμφοιτητής μου ΄με καταγωγή από την Ηγουμενίτσα γνώριζε αρβανίτικα=αλβανικά, ένας άλλος γνωστός μου από την φλώρινα γνώριζε πολύ καλά αρβανίτικα=αλβανικά.
Σλάβοι
Πάλι από γνωστούς, διότι αυτά δεν μπορείς να τα βρεις εύκολα κάπου γραμμένα, (συγκεκριμένα: Πτολεμαΐδα, Έδεσσα και Φλώρινα).
Βλάχοι
Πρόσφατα πήγα στο Μέτσοβο και δεν καταλάβαινα τι έλεγαν όταν μιλούσαν μεταξύ τους διότι μιλούσαν βλάχικα. Επίσης οι Βλάχοι έχουν ζητήσει από το Ελληνικό κράτος να ανοίξει σχολείο στη γλώσσα τους.
Ίσως τα περισσότερα στοιχεία που αναθέτω είναι από γνωστούς και δεν έχω κάποια βιβλιογραφική αναφορά αλλά νομίζω πως η πραγματική ιστορία είναι αυτή που σου μεταφέρει ο κάθε άνθρωπος από τα βιώματα, τις εμπειρίες και τον πολιτισμό του.
Θέλω όμως να τονίσω πως κατά βάθος μου αρέσει που στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι πολλοί πολιτισμοί. (+όλοι οι αλλοδαποί που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια).
Αρβανίτες
Ένας συμφοιτητής μου από την τα περίχωρα της Αττικής μου έλεγε πως αισθανόταν πως σ' αυτή τη χώρα καταπιεζόταν τα πιστεύω και ο πολιτισμός του (ήταν Αρβανίτης), επίσης άλλος συμφοιτητής μου ΄με καταγωγή από την Ηγουμενίτσα γνώριζε αρβανίτικα=αλβανικά, ένας άλλος γνωστός μου από την φλώρινα γνώριζε πολύ καλά αρβανίτικα=αλβανικά.
Σλάβοι
Πάλι από γνωστούς, διότι αυτά δεν μπορείς να τα βρεις εύκολα κάπου γραμμένα, (συγκεκριμένα: Πτολεμαΐδα, Έδεσσα και Φλώρινα).
Βλάχοι
Πρόσφατα πήγα στο Μέτσοβο και δεν καταλάβαινα τι έλεγαν όταν μιλούσαν μεταξύ τους διότι μιλούσαν βλάχικα. Επίσης οι Βλάχοι έχουν ζητήσει από το Ελληνικό κράτος να ανοίξει σχολείο στη γλώσσα τους.
Ίσως τα περισσότερα στοιχεία που αναθέτω είναι από γνωστούς και δεν έχω κάποια βιβλιογραφική αναφορά αλλά νομίζω πως η πραγματική ιστορία είναι αυτή που σου μεταφέρει ο κάθε άνθρωπος από τα βιώματα, τις εμπειρίες και τον πολιτισμό του.
Θέλω όμως να τονίσω πως κατά βάθος μου αρέσει που στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι πολλοί πολιτισμοί. (+όλοι οι αλλοδαποί που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια).
-
maraki - Τακτικό μέλος
από keravnios » 15:31 pm 31 10 2006
να σου πω λοιπόν για τους υπολοίπους, πως όσο και αν νομίζεις το αντίθετο, τα πάντα γράφονται. Από την καλή και από την ανάποδη, από την μία και από την άλλη. Θεωρώ λοιπόν ότι καλό είναι όταν αναφερόμαστε σε ευαίσθητα θέματα, να είμαστε πιο προσεκτικοί. Γιατί αν εσύ γνωρίζεις έναν οι δύο αρβανίτες, εγώ γνωρίζω άλλους τόσους που είναι πιθανό να έχουν διαφορετικές από τους δικούς σου απόψεις. Θα σου πω λοιπόν κάποιες απόψεις τις οποίες δεν τις αποκόμισα από γνωστούς αλλά από βιβλία. Οι Αρβανίτες είναι γνήσιοι έλληνες. Οι βλάχοι το ίδιο. Οι ακριβώς αντίθετες απόψεις υπάρχουν σε άλλα βιβλία. Οι δικές σου απόψεις Οσο και αν στην περίπτωσή σου προέρχονται από γνωστούς, επίσης είναι καταγεγραμμένες σε βιβλία. Στο χέρι σου είναι αν θέλεις να μελετήσεις, να συγκρίνεις και να κρίνεις το κύρος του κάθε συγγραφέα και των πηγών του. Η πραγματική ιστορία γράφεται από τις πράξεις των ανθρώπων. Μην νομίζεις όμως ότι η μνήμη μεταδίδεται στις γενιές. Δυστυχώς οι άνθρωποι έχουμε φροντίσει με διάφορα μέσα (βλ: προπαγάνδα, διωγμοί, αμέλεια, εκφοβισμοί κτλ) να την απατούμε.
-
keravnios - Τακτικό μέλος
NA ENHΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΣΦΑΙΡΙΚΑ
από ΖΕΤΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ » 03:27 am 04 11 2006
-
ΖΕΤΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Τακτικό μέλος
- akisp
- Τακτικό μέλος
27 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες
- Ευρετήριο Δ. Συζήτησης
- Η ομάδα • Διαγραφή cookies Δ. Συζήτησης • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]