Μας πούλησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος;
Μας πούλησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος;
από keravnios » 11:36 am 11 07 2006
-
keravnios - Τακτικό μέλος
Ο Βασιλιας τι εκανε;
από akisp » 23:08 pm 11 07 2006
Ενδιαφερον θεμα Κεραυνια.
Ετυχε τις προαλλες να παρακολουθω μια αναφορα
στην δημοσια τηλεοραση.
για χρονικη περιοδο που κριθηκαν σημαντικα εθνικα θεματα
για την πατριδα μας.
Περιεργως αναφερθηκαν και στην πατριδα μας την Βορειο Ηπειρο.
Στο τελος μου δημιουργηθηκε μια απορια:
Ελευθεριος Βενιζελος ή ο Γερμανοφιλος χρισμενος βασιλιας των
ελληνων ειναι τελικα αυτος που μας πουλησε;
Τι λενε τα στοιχεια σου;
Ειναι μυθος τελικα το διλημα του Βενιζελου :
Χιος, Μυτηληνη ή Βορεια Ηπειρο;
Ετυχε τις προαλλες να παρακολουθω μια αναφορα
στην δημοσια τηλεοραση.
για χρονικη περιοδο που κριθηκαν σημαντικα εθνικα θεματα
για την πατριδα μας.
Περιεργως αναφερθηκαν και στην πατριδα μας την Βορειο Ηπειρο.
Στο τελος μου δημιουργηθηκε μια απορια:
Ελευθεριος Βενιζελος ή ο Γερμανοφιλος χρισμενος βασιλιας των
ελληνων ειναι τελικα αυτος που μας πουλησε;
Τι λενε τα στοιχεια σου;
Ειναι μυθος τελικα το διλημα του Βενιζελου :
Χιος, Μυτηληνη ή Βορεια Ηπειρο;
- akisp
από Βανα » 03:05 am 12 07 2006
Οι ιστορικες μου γνωσεις πανω σ αυτο το θεμα δε διαφερουν σε τιποτα απολυτως απ αυτα τα οποια παρεθεσαι προηγουμενως ο Priest!!!
Συμφωνω απολυτα με την αποψη του Λαζαρου θελοντας να συμπληρωσω και κατι>>> Ενα απο τα στοιχεια τα οποια ( ισως να) οδηγησαν το Βενιζελο στην αποφαση του αυτη (να) ηταν και το οικονομικο συμφερον του τοτε ελληνικου κρατους...γιατι το εμποριο αλλα και η ναυτηλια θα μπορουσαν /μπορουν να προσφερουν πολυ περισσοτερο απ οτι τα ξερα βουνα της ΒΗ!
***Παντως, δεν εχω ακουσει μεχρι στιγμης απο κανεναν γνωστο μου ΒΗ να λεει οτι "ο Βενιζελος μας πουλησε"!!! Πρωτη φορα το ακουσα στο Φορουμ...!
Βρισκομαι παντα αναμεσα σε ομοεθνεις μου αλλα ποτε δεν ακουσα να λεγεται κατι τετοιο!!!
Συμφωνω απολυτα με την αποψη του Λαζαρου θελοντας να συμπληρωσω και κατι>>> Ενα απο τα στοιχεια τα οποια ( ισως να) οδηγησαν το Βενιζελο στην αποφαση του αυτη (να) ηταν και το οικονομικο συμφερον του τοτε ελληνικου κρατους...γιατι το εμποριο αλλα και η ναυτηλια θα μπορουσαν /μπορουν να προσφερουν πολυ περισσοτερο απ οτι τα ξερα βουνα της ΒΗ!
***Παντως, δεν εχω ακουσει μεχρι στιγμης απο κανεναν γνωστο μου ΒΗ να λεει οτι "ο Βενιζελος μας πουλησε"!!! Πρωτη φορα το ακουσα στο Φορουμ...!
Βρισκομαι παντα αναμεσα σε ομοεθνεις μου αλλα ποτε δεν ακουσα να λεγεται κατι τετοιο!!!
...Όποιος το πνεύμα του ποθεί να δυναμώσει,
να βγει απ' το σέβας κι από την υποταγή.
Από τες ηδονές πολλά θα διδαχθεί.
Την καταστρεπτική δεν θα φοβάται πράξη.
Το σπίτι το μισό πρέπει να γκρεμισθεί.
Έτσι θ' αναπτυχθεί ενάρετα στην γνώση...
να βγει απ' το σέβας κι από την υποταγή.
Από τες ηδονές πολλά θα διδαχθεί.
Την καταστρεπτική δεν θα φοβάται πράξη.
Το σπίτι το μισό πρέπει να γκρεμισθεί.
Έτσι θ' αναπτυχθεί ενάρετα στην γνώση...
-
Βανα - Τακτικό μέλος
από cabezone » 22:44 pm 28 07 2006
Καλησπερα ,
Αν και η πατρίδα μου δεν επωφελήθηκε όπως έδειξε η ιστορία εγώ πιστεύω πως ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ο τελευταίος ηγέτης που ήταν υποστηρικτης της ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΔΕΑΣ .
Στης αρχές του 20ου αιώνα όταν τα σύνορα στη Νοτιοανατολική Ευρώπης υπέστησαν πολλές και σημαντικές αλλαγές η στάση και τα έργα του Ελ.Βενιζελου ήταν πολύ σημαντικές για το ελληνικό Έθνος αν και όπως αποδείχτηκε απέτυχε κατά ένα μέρος .Η πρόθεση του όμως δεν ήταν αδιάφορη για την Β.Ηπειρο αλλά και για κάθε άλλη ελληνική περιοχή .Αυτό τον οδήγησε στο δεκαετή πόλεμο το οποίο κούρασε τον ελληνικό πληθυσμό καθώς όλοι οι σύμμαχοι της Ελλάδας την εγκατέλειπαν για να αγκαλιάσουν τους τούρκους του Κεμάλ (ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ….).
Τέλος ας μη ξεχνάμε πως το ελληνικό κράτος δεν είχε σημαντική υπόσταση τη στιγμή που είχε συσταθεί 30-40 χρόνια νωρίτερα . Επίσης οι εσωτερική πολιτική κόντρα(Κωνσταντίνος Α') που είχε με το βασιλιά πριόνιζε τις ελπίδες υλοποίησης της ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΔΕΑΣ..
Ας μάθουμε κάποτε να αξιολογούμε και τη προσπάθεια γιατί αν δεν γίνονταν και αυτό που έγινε ίσως η ελληνική επικράτεια να ήταν μικρότερη…
ΟΣΟ ΖΩ ΕΛΠΙΖΩ...
Αν και η πατρίδα μου δεν επωφελήθηκε όπως έδειξε η ιστορία εγώ πιστεύω πως ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ο τελευταίος ηγέτης που ήταν υποστηρικτης της ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΔΕΑΣ .
Στης αρχές του 20ου αιώνα όταν τα σύνορα στη Νοτιοανατολική Ευρώπης υπέστησαν πολλές και σημαντικές αλλαγές η στάση και τα έργα του Ελ.Βενιζελου ήταν πολύ σημαντικές για το ελληνικό Έθνος αν και όπως αποδείχτηκε απέτυχε κατά ένα μέρος .Η πρόθεση του όμως δεν ήταν αδιάφορη για την Β.Ηπειρο αλλά και για κάθε άλλη ελληνική περιοχή .Αυτό τον οδήγησε στο δεκαετή πόλεμο το οποίο κούρασε τον ελληνικό πληθυσμό καθώς όλοι οι σύμμαχοι της Ελλάδας την εγκατέλειπαν για να αγκαλιάσουν τους τούρκους του Κεμάλ (ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ….).
Τέλος ας μη ξεχνάμε πως το ελληνικό κράτος δεν είχε σημαντική υπόσταση τη στιγμή που είχε συσταθεί 30-40 χρόνια νωρίτερα . Επίσης οι εσωτερική πολιτική κόντρα(Κωνσταντίνος Α') που είχε με το βασιλιά πριόνιζε τις ελπίδες υλοποίησης της ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΔΕΑΣ..
Ας μάθουμε κάποτε να αξιολογούμε και τη προσπάθεια γιατί αν δεν γίνονταν και αυτό που έγινε ίσως η ελληνική επικράτεια να ήταν μικρότερη…
ΟΣΟ ΖΩ ΕΛΠΙΖΩ...
Τελευταία επεξεργασία από cabezone και 22:49 pm 29 07 2006, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
ΓΙΟΥΡΟΚΟΥΡΕΛΙΑ ΑΠΟ'ΔΩ ,ΤΟ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΟ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΜΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΑΜΕΡΙΚΗ.
-
cabezone - Μέλος
από lazos » 23:30 pm 29 07 2006
Ο Βενιζέλος ήταν μεγάλος πολιτικός αλλά ήταν πουλημένος στους Άγγλους
Η μεγάλη ιδέα ήταν μάλλον αέρας κοπανιστός για να πάρει ψήφους.
Αν του λέγανε οι Άγγλοι να κατουράει μόνο καθιστός θα το έκανε ευχαρίστως.
Γι' αυτό είπα μεγάλο ξεπουλημένο κεφάλι.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι θαυμάζουν και θυμούνται τον Βενιζέλο για την «μεγάλη ιδέα». Μια ιδέα ήταν και πάει.
Και θα πρέπει εγώ να θαυμάζω τον άνθρωπο ο οποίος είχε τουλάχιστον την πολιτική ευθηνή όταν χάρισε την Βορειοήπειρο σε ένα καινούργιο κράτος το οποίο θέλανε να δημιουργήσουν οι φίλοι του. Του συμπατριώτες του κρητικούς, τους ρώτησε όταν του χαρακτήρισε προδότες γιατί πολέμησαν για τους προγονούς μας που ζούσαν στην Βορειοήπειρο.
Το Βυζάντιο δεν είχε καμιά σχέση με την Ελλάδα
Η κατάντια του βυζαντίου οδήγησε στην τουρκοκρατία.
Όσο για την μεγάλη ΣΚΙΠΕΡΙΑ είναι δικαίωμα της να αγωνίζεται για τους ομοεθνείς της.
Την ζηλεύω αλλά φυσικά με προβληματίζει γιατί είμαι στην μέση.
Μ' αρέσει πάρα πολύ η υπογραφή σου
Η μεγάλη ιδέα ήταν μάλλον αέρας κοπανιστός για να πάρει ψήφους.
Αν του λέγανε οι Άγγλοι να κατουράει μόνο καθιστός θα το έκανε ευχαρίστως.
Γι' αυτό είπα μεγάλο ξεπουλημένο κεφάλι.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι θαυμάζουν και θυμούνται τον Βενιζέλο για την «μεγάλη ιδέα». Μια ιδέα ήταν και πάει.
Και θα πρέπει εγώ να θαυμάζω τον άνθρωπο ο οποίος είχε τουλάχιστον την πολιτική ευθηνή όταν χάρισε την Βορειοήπειρο σε ένα καινούργιο κράτος το οποίο θέλανε να δημιουργήσουν οι φίλοι του. Του συμπατριώτες του κρητικούς, τους ρώτησε όταν του χαρακτήρισε προδότες γιατί πολέμησαν για τους προγονούς μας που ζούσαν στην Βορειοήπειρο.
Το Βυζάντιο δεν είχε καμιά σχέση με την Ελλάδα
Η κατάντια του βυζαντίου οδήγησε στην τουρκοκρατία.
Όσο για την μεγάλη ΣΚΙΠΕΡΙΑ είναι δικαίωμα της να αγωνίζεται για τους ομοεθνείς της.
Την ζηλεύω αλλά φυσικά με προβληματίζει γιατί είμαι στην μέση.
Μ' αρέσει πάρα πολύ η υπογραφή σου
-
lazos - Συντονιστής
από cabezone » 23:52 pm 30 07 2006
Ρε lazo δεν σχολιάζω το ότι η Αλβανία αγωνίζεται για τους κοσσοβαρους(το τι έχουν κάνει οι ίδιοι είναι off topic) γιατί εγώ δεν ξέρω να χει κάνει κάτι αλλά μπορώ να καταλάβω τον εκνευρισμό σου από την αντιμετώπιση που έχουμε από το ελληνικό κράτος .(π.χ και εγώ έχω τσακωθεί 2-3 φορές σε δημόσια υπηρεσία και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία να μη βλέπω τα πράγματα κάπως αντικειμενικά[προσπαθώ] )
ΓΙΟΥΡΟΚΟΥΡΕΛΙΑ ΑΠΟ'ΔΩ ,ΤΟ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΟ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΜΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΑΜΕΡΙΚΗ.
-
cabezone - Μέλος
36 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης
- Ευρετήριο Δ. Συζήτησης
- Η ομάδα • Διαγραφή cookies Δ. Συζήτησης • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]