Λέτε την καταγωγή σας στις κοινωνικές σας σχέσεις;
Συζητήσεις για τις φιλικές , οικογενειακές σας σχέσεις ,και για τα κοινωνικά προβλήματα.Συντονιστής: Νέοι
Λέτε την καταγωγή σας στις κοινωνικές σας σχέσεις;
από Λαζαρος » 03:08 am 18 12 2006
Εχω την εντύπωση ότι το θέμα αυτό θα έπρεπε να το είχαμε ξεκινήσει από πολύ πριν αλλά μας διεφυγε.
Λένε οι Βορειωηπειρωτισσες και οι Βορειοηπειρωτες την καταγωγή τους; Πότε ναι και πότε όχι; Πάντα ή ποτέ; Ποιοι και ποιοι όχι;
Απανταω πρώτος εγώ.
Κατά κανόνα λέω την καταγωγή μου μόλις ρωτηθώ.
1. Ειμαι το αρνητικό επίκεντρο
2. Ειμαι αξιολυπητος
3. Κάνω διαπραγματευσεις, κυριως επαγγελματικές, με ανθωπους που φοβούνται ή προσπαθούν να επινοήσουν αδυναμα σημεία μου.
1. Ειμαι το θετικό επίκεντρο
2. Ειμαι αξιοζηλευτος
3. Θέλω να αποφύγω συζητήσεις με "κολλημένους"
Λένε οι Βορειωηπειρωτισσες και οι Βορειοηπειρωτες την καταγωγή τους; Πότε ναι και πότε όχι; Πάντα ή ποτέ; Ποιοι και ποιοι όχι;
Απανταω πρώτος εγώ.
Κατά κανόνα λέω την καταγωγή μου μόλις ρωτηθώ.
1. Ειμαι το αρνητικό επίκεντρο
2. Ειμαι αξιολυπητος
3. Κάνω διαπραγματευσεις, κυριως επαγγελματικές, με ανθωπους που φοβούνται ή προσπαθούν να επινοήσουν αδυναμα σημεία μου.
1. Ειμαι το θετικό επίκεντρο
2. Ειμαι αξιοζηλευτος
3. Θέλω να αποφύγω συζητήσεις με "κολλημένους"
-
Λαζαρος - Τακτικό μέλος
από Βανα » 04:47 am 18 12 2006
...Όποιος το πνεύμα του ποθεί να δυναμώσει,
να βγει απ' το σέβας κι από την υποταγή.
Από τες ηδονές πολλά θα διδαχθεί.
Την καταστρεπτική δεν θα φοβάται πράξη.
Το σπίτι το μισό πρέπει να γκρεμισθεί.
Έτσι θ' αναπτυχθεί ενάρετα στην γνώση...
να βγει απ' το σέβας κι από την υποταγή.
Από τες ηδονές πολλά θα διδαχθεί.
Την καταστρεπτική δεν θα φοβάται πράξη.
Το σπίτι το μισό πρέπει να γκρεμισθεί.
Έτσι θ' αναπτυχθεί ενάρετα στην γνώση...
-
Βανα - Τακτικό μέλος
από Γιάννης » 13:11 pm 18 12 2006
Εγώ λέω την καταγωγή μου αν ρωτηθώ. Αλλά επειδή εγώ είμαι "Ελλαδίτης" θα σας πω για την κυρία μου (ΒΗτισσα), που είναι πιο ενδιαφέρον...
Όταν γνωριστήκαμε (με 2-3 μέρες σχέση) μου είπε ευθαρσώς την καταγωγή της και με υπερηφάνεια με κίνδυνο να πέσει σε κανέναν ανεγκέφαλο και να την απορρίψει λόγω καταγωγής. Ευτυχώς, έπεσε σε μένα...
Τώρα, προς τους άλλους και μετά από πολλά χρόνια κακής συναναστροφής με ανθρώπους και με τις Ε.Π.Δ.Υ. (Ελληνικές Προκατελλειμμένες Δημόσιες Υπηρεσίες) ακολουθεί πάνω - κάτω την τακτική που περιέγραψε ο Λάζαρος...
Ξέρω πολλούς που κρίνουν βάση καταγωγής, κατώτερης οικονομικής κατάστασης κλπ Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν και σήμερα, το 2006.
Το δυστήχημα είναι ότι όπως πρέπει να προσέξεις το ντύσιμο μου και την εμφάνιση σου όταν είναι π.χ. να κάνεις ένα σημαντικό προσωπικό ραντεβού, έτσι πρέπει να προσέξεις τι θα πεις για να κερδίσεις τις εντυπώσεις σε ένα σοβαρό επαγγελματικό ραντεβού. Αν ο άλλος σε γνωρίσει, σε "αποδεχτεί" και μετά μάθει την καταγωγή σου και σε "απορρίψει", έ! τότε πρέπει να είναι πολύ κολλημένος....
Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι κρίνουν μόνον την επιφάνεια!!!
Όταν γνωριστήκαμε (με 2-3 μέρες σχέση) μου είπε ευθαρσώς την καταγωγή της και με υπερηφάνεια με κίνδυνο να πέσει σε κανέναν ανεγκέφαλο και να την απορρίψει λόγω καταγωγής. Ευτυχώς, έπεσε σε μένα...
Τώρα, προς τους άλλους και μετά από πολλά χρόνια κακής συναναστροφής με ανθρώπους και με τις Ε.Π.Δ.Υ. (Ελληνικές Προκατελλειμμένες Δημόσιες Υπηρεσίες) ακολουθεί πάνω - κάτω την τακτική που περιέγραψε ο Λάζαρος...
Ξέρω πολλούς που κρίνουν βάση καταγωγής, κατώτερης οικονομικής κατάστασης κλπ Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν και σήμερα, το 2006.
Το δυστήχημα είναι ότι όπως πρέπει να προσέξεις το ντύσιμο μου και την εμφάνιση σου όταν είναι π.χ. να κάνεις ένα σημαντικό προσωπικό ραντεβού, έτσι πρέπει να προσέξεις τι θα πεις για να κερδίσεις τις εντυπώσεις σε ένα σοβαρό επαγγελματικό ραντεβού. Αν ο άλλος σε γνωρίσει, σε "αποδεχτεί" και μετά μάθει την καταγωγή σου και σε "απορρίψει", έ! τότε πρέπει να είναι πολύ κολλημένος....
Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι κρίνουν μόνον την επιφάνεια!!!
Venceremos!
-
Γιάννης - Τακτικό μέλος
από Ελεονώρα » 15:52 pm 18 12 2006
Πάντα λέω την καταγωγή μου όταν ρωτηθώ, άλλωστε είμαι υπερήφανη που είμαι βορειοηπειρώτισσα και δερν την κρύβω όπως κάνουν μερικοί λέγοντας ότι είναι από τα Γιάννενα ή από κάπου αλλού. Γνωρίζω άπειρες τέτοιες περιπτώσεις.
-
Ελεονώρα - Τακτικό μέλος
από maraki » 21:32 pm 18 12 2006
Δεν λέω όπου σταθώ και όπου βρεθώ την καταγωγή μου, αλλά είμαι αρκέτα υπερήφανη γι΄'αυτήνκαι ίσως γι' αυτό να μην την αποκαλύπτω, διότι δεν θέλω να ακούσω στο άκουσμα της Βορείου Ηπείρου τη λέξη Αλβανία.
-
maraki - Τακτικό μέλος
από Ορεστης » 00:12 am 19 12 2006
Φροντιζω οταν κανω καινουριες γνωριμιες να μην πεφτει η κουβεντα γυρω απο θεμα 'καταγωγη'.... αργοοοτερα οταν το εδαφος ειναι ομαλο, ξεραναμε και την καταγωγη μας και ολα καλα και ομορφα....
Yπάρχουν δυο τρόποι για να πετύχεις…
1)ποτέ μη λες όλα όσα ξέρεις
2)
1)ποτέ μη λες όλα όσα ξέρεις
2)
-
Ορεστης - Τακτικό μέλος
από παρατηρητης » 22:45 pm 21 12 2006
φυσικα και λεω την καταγωγη μου...ποτε δεν την εχω κρυψει!!!το μονο που εχω κανει ειναι να μν ανοιξω 2-3 φορες θεμα περι καταγωγης,οχι επειδη ντρεπομαι αλλα επειδη καταλαβα οτι εκεινα τα ατομα απλα δεν..ενοιωθαν!!
εξαλλου ειμαι της λογικης οτι πρεπει να ντρεπεται αυτος(ο/η εκαστοτε ελλαδιτης) που δεν ξερει την ιστορια της χωρας του,και οχι εγω που ειμαι απο εκει........
ΨΗΛΑ το κεφαλι ωρε...........!!
φιλικα ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ..........
εξαλλου ειμαι της λογικης οτι πρεπει να ντρεπεται αυτος(ο/η εκαστοτε ελλαδιτης) που δεν ξερει την ιστορια της χωρας του,και οχι εγω που ειμαι απο εκει........
ΨΗΛΑ το κεφαλι ωρε...........!!
φιλικα ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ..........
-
παρατηρητης - Τακτικό μέλος
από dimitrakis » 12:51 pm 23 12 2006
Λέω την καταγωγή μου με κάθε ευκαιρία που προκύπτει. Αν είναι να ντρέπομαι για κάτι θα ήταν [b]το να μην το έλεγα[/b]. Αυτό θα ήταν προσβολή για τον εαυτό μου, την πατρίδα μου, τους συμπατριώτες μου και για αυτούς που με ρωτάνε.
Το ποιος είμαι δεν το καθορίζει η καταγωγή μου, το καθορίζει ο χαρακτήρας μου και οι πράξεις μου. Όποιος ντρέπεται να πει την καταγωγή του οπότε, ας ξανασκεφτεί το γιατί.
Δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο αυτό το θέμα παραμένει στο προσκήνιο επι 15 χρόνια. Αν έχει κάποιος αντίθετη άποψη ευχαρίστως να το συζητήσω. Ευχαριστώ και χρονια πολλά σε όλους.
Το ποιος είμαι δεν το καθορίζει η καταγωγή μου, το καθορίζει ο χαρακτήρας μου και οι πράξεις μου. Όποιος ντρέπεται να πει την καταγωγή του οπότε, ας ξανασκεφτεί το γιατί.
Δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο αυτό το θέμα παραμένει στο προσκήνιο επι 15 χρόνια. Αν έχει κάποιος αντίθετη άποψη ευχαρίστως να το συζητήσω. Ευχαριστώ και χρονια πολλά σε όλους.
- dimitrakis
από runner » 14:10 pm 23 12 2006
Αν μας ειχαν δωσει την υπηκοοητα απο τη αρχη οπως την πηραν οσοι ηρθαν απο χωρες τις πρωην Σ.Ενωσης δεν θα ειχαμε κομπλεξ με τη καταγωγη μας. Γιατι οπως και να μας αποκαλουσαν οταν θα τους εδειχνα την ελληνικη ταυτοτητα θα σωπουσαν. Οπως και να το κανουμε το χαρτι ειναι που μετραει, δεν πας να λες οτι ειμαι Ελληνας και παλι ταυτοσημους με τους Αλβανους θα μας υπολογιζουν.Μεχρι να παρουμε την υπηκοοτητα θα ειμαστε στιγματικοι.
- runner
- Μέλος
από Alexandros Tzoros » 19:35 pm 23 12 2006
Καλησπέρα και από εμένα.
Ας μην κρυβόμαστε, θεωρώ οτι όλοι μας, έστω και μία φορά, έχουμε κρύψει την καταγωγή μας. Ο καθένας για τους λόγους του και όλοι για τον ίδιο.
Στην επαγγελματικη μου ζωη επιλέγω εγώ τους ανθρώπους που πρέπει να το πω. Στην προσωπική μου ζωη δεν με ενδιαφέρει και πολύ.
Ας μην κρυβόμαστε, θεωρώ οτι όλοι μας, έστω και μία φορά, έχουμε κρύψει την καταγωγή μας. Ο καθένας για τους λόγους του και όλοι για τον ίδιο.
Στην επαγγελματικη μου ζωη επιλέγω εγώ τους ανθρώπους που πρέπει να το πω. Στην προσωπική μου ζωη δεν με ενδιαφέρει και πολύ.
-
Alexandros Tzoros - Μέλος
από Αννη » 13:17 pm 23 01 2007
Δεν την εχω κρυψει ποτε (μονο σε ελαχιστες περιπτωσεις στιγμιαιας γνωριμιας με καποιον που δεν ξερει περι ΒΗ και βαριεμαι να του εξηγω). Γενικα, ομως, στις σχεσεις μου παντα το λεω.[επειδη λυπαμαι τα καημενα τα Γιαννενα που εχουν αποκτησει διπλασιο πληθυσμο ].
Θα συμφωνησω κι εγω με την Βανα σχετικα με τους καθηγητες -αν και εδω ψιλογνωριζουν για μας- στο οτι εχουν περιεργεια και ρωτανε για την κατασταση.
Το καλυτερο ειναι με τους ταξιτζιδες,πετυχαινω παντα ηπειρωτες και καταληγουμε παντα να λεμε
"-ΤΑΞ: εσεις λετε "σαπανω";
-ΕΓΩ: αμε, και σαπανω και σακατω και σαπερα.."
Κ να προσθεσω εδω οτι χαιρομαι πολυ που τελευταια συναντω ολο και πιο πολλα ατομα που με το που τους λεω την καταγωγη μου μου απαντανε οτι εχουν επισκεφτει τα μερη μας!!
Θα συμφωνησω κι εγω με την Βανα σχετικα με τους καθηγητες -αν και εδω ψιλογνωριζουν για μας- στο οτι εχουν περιεργεια και ρωτανε για την κατασταση.
Το καλυτερο ειναι με τους ταξιτζιδες,πετυχαινω παντα ηπειρωτες και καταληγουμε παντα να λεμε
"-ΤΑΞ: εσεις λετε "σαπανω";
-ΕΓΩ: αμε, και σαπανω και σακατω και σαπερα.."
Κ να προσθεσω εδω οτι χαιρομαι πολυ που τελευταια συναντω ολο και πιο πολλα ατομα που με το που τους λεω την καταγωγη μου μου απαντανε οτι εχουν επισκεφτει τα μερη μας!!
Καληνύχτα Κεμάλ,
ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΣ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ...
ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΣ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ...
-
Αννη - Τακτικό μέλος
από kokkinomalla » 19:36 pm 22 02 2007
-
kokkinomalla - Τακτικό μέλος
από epgiorgos82 » 22:11 pm 22 02 2007
-
epgiorgos82 - Τακτικό μέλος
20 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Επιστροφή στο Κοινωνία, Σχέσεις και Οικογένεια
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες
- Ευρετήριο Δ. Συζήτησης
- Η ομάδα • Διαγραφή cookies Δ. Συζήτησης • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]