Τώρα είναι 06:49 am 06 03 2026

Ο Έλληνας Πρόξενος του Αργυροκάστρου στη Φοινίκη

Συντονιστής: Νέοι

Ο Έλληνας Πρόξενος του Αργυροκάστρου στη Φοινίκη

Δημοσίευσηαπό Ντελή Παππάς » 13:20 pm 31 07 2007

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο Χρήστος Μαντέλος επισκέφθηκε τη Φοινίκη, όπου είχε συνάντηση με τον έπαρχο Ζήσο Λούτση. Ο πρόξενος είπε ότι θα προσπαθήσει να εντάξει τα έργα που γίνονται για την ανάπλαση και την πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο στο Ιντερεγκ 3.
Στόχος του επάρχου Λούτση είναι να δημιουργήσει το αρχαιολογικό μουσείο της Φοινίκης όπου θα στεγάσει τις αρχαιότητες που προέρχονται από την πρωτεύουσα του Κοινού των Ηπειρωτών. Τρία αγάλματα βρίσκονται στο μουσείο του Βουθρωτού, ενώ παρα πολλά μνημεία είτε είναι πάνω στο βουνό καλυμένα από θάμνους και αγκάθια, είτε θαμένα στον κάμπο.

Ελπιδοφόρο το γεγονός ότι κάθε χρόνο ξεφυτρώνουν κι από είκοσι τουλάχιστον οικοδομές, πράμα που δείχνει ότι οι Φοινικαίοι δεν ξεχνάνε την ιδιαίτερη πατρίδα τους και επενδύουν σε αυτήν. Σιγά σιγά φτιάχνω κι εγώ το πατρικό μου ώστε η αδερφή μου να επιστρέψει και να εγκατασταθεί μόνιμα με την κόρη της και με την προοπτική να επιστρέψω κι εγώ σε λίγα χρόνια.
Τις ημέρες αυτές δεν είχε πολύ κόσμο, αν και ήρθαν από Αθήνα κάποιες οικογένειες για διακοπές. Το αποκορύφωμα θα είναι στις 15 Αυγούστου με το πανηγύρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (ο ναός θα ξαναφτιαχτεί καινούριος από την αρχή) αλλά και στις 17 Αυγούστου με το Λαογραφικό Φεστιβάλ που θα γίνει στο λόφο πάνω από το χωριό κοντά στον αρχαιολογικό χώρο.
Ντελή Παππάς

Επιστροφή στο Νεα απο τα μέρη μας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 1371 την 05:30 am 24 01 2025

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form